Buldan: Nereyi, kimin topraklarını fethetmeye gidiyorsunuz?

Buldan: Nereyi, kimin topraklarını fethetmeye gidiyorsunuz?
HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “İnşallah en kısa zamanda bu fetih müyesser olur” sözlerine tepki gösterdi. Buldan, “Amacınız işgal girişimi değilse dilinizdeki fetih nedir? Nereyi, kimin topraklarını fethetmeye gidiyorsunuz?” diye sordu.

HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan partisinin meclis grup toplantısında konuştu.

Buldan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyine yaptığı ‘Barış Pınarı Harekatı’nın uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade etti.

Partisinin Meclis grubu toplantısında konuşan Pervin Buldan şöyle devam etti:

“Amacınız işgal girişimi değilse dilinizdeki fetih nedir?”

“Kürdüyle, Arabıyla, Ezidisiyle, Süryanisiyle, Alevisyiyle, Türkmeniyle; Kuzey Suriye halklarının bir arada yaşadığı ve ortak geleceği kurmaya çalıştığı Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına başlatılan bu işgal girişimi uluslararası hukuka aykırıdır. Meşru değildir. Vicdani değildir. İnsani değildir. Biz biliyoruz ki sizin tarih boyunca yaptığınız Kürtlerle mücadeledir. Ama şunu da unutmayın; Kürt halkı da sizin bu faşizminize karşı mücadele etmesini iyi bilir. Ve edecektir de. Amacınız işgal girişimi değilse dilinizdeki fetih nedir? Nitekim AKP Genel Başkanı da konuşmasında ‘İnşallah en kısa zamanda bu fetih müyesser olur’ diyerek, istila girişimini açıkça itiraf etmiştir. Amacınız işgal girişimi değilse dilinizdeki fetih nedir? Nereyi, kimin topraklarını fethetmeye gidiyorsunuz? Kimi kimin yurdundan kovuyorsunuz? Kuzey Suriye toprakları sizin babanızın tapulu malı değildir buradan bir kez daha haykırıyoruz” diye konuştu.

“Xelef’in anısı, mücadelesi bütün Ortadoğu ve dünya kadınlarına ışık tutacaktır”

 “Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef, Türkiye devletinin sorumluluğu altında çeteler tarafından uluslararası yolda düzenlenen bir suikastla katledilmiştir. Hevrîn Xelef kadındı. Silahsızdı. Sivildi. Ve bir siyasetçiydi. Rojava’da halkların kazanımını yok etmeye yönelik sürdürülen askeri harekat sırasında bir kadın siyasetçinin suikastla katledilmesi tesadüf değildir. Kuzey ve Doğu Suriye’de özgür ve eşit yaşam ve toplum, kadınların öncülüğünde kuruluyor ve şekilleniyor. İşte saldırının hedefi aynı zamanda kadınlardır, kadın özgürlük mücadelesidir. Xelef’in anısı, mücadelesi bütün Ortadoğu ve dünya kadınlarına ışık tutacaktır. Türkiye’nin başlattığı operasyon Kürt halkının ve diğer halkların geliştirdiği demokratik yaşam iradesine bir saldırıdır. Demokratik yönetime bir saldırıdır. Barışa bir saldırıdır. Umuda saldırıdır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum