Bulun bu hırsızları

Bulun bu hırsızları
Sur mağdurlarından Boyacı Vahit çetin, Sur’da yaşadığı mağduriyetin ardından bir de hırsızlık olayı ile karşı karşıya kaldı.

Gece yarısı Vahit Çetin’in evine giren hırsız evde bulunan 11 bin TL’yi çalarak kayıplara karıştı.

İki aydır kira yardımı da alamadığını belirten Çetin, 23 gün önce yaşanan hırsızlık olayının hala daha aydınlatılmadığını ve büyük bir mağduriyet yaşadığını söyledi. Hırsızların bulunması ve parasının iade edilmesi çağrısını yineleyen Çetin, “Boyacılık yaptığım Demir Otel’in önünde Mustafa Aksu’nun cüzdanı çalınmıştı. Yarım saat geçmedi her yer memurlardan ana baba günü oldu. Bir saat içinde de çalınan cüzdan geri getirildi. Güvendiğimiz bir devlettir, devlet Mustafa Aksu’nun cüzdanını buluyor da benim paramı niye bulmuyor?” diye sordu.

67 yaşındaki Boyacı Vahit Çetin, Surda yaşadığı travmayı atlatmadan yeni bir travma ile karşı karşıya kaldı. Sur’da evi yıkılan ve evsiz kalmanın mağduriyetini yaşayan Çetin, yine Sur’da kiraladığı evinde ikinci bir şok yaşadı. Sur’da yıkılan evinin içinde bulunan eşyalarının hasarı için aldığı 8 bin TL’nin ancak bin TL’sini kendi ihtiyaçları için harcarken, parasının geri kalanını ve çocuğunun 4 bin TL’sini hırsızlara kaptırdı.

 

 

‘11 bin TL paramızı hırsızlar götürdü’

Devlet yetkililerinden hırsızın bulunması ve parasının geri verilmesi çağrısında bulunan Vahit Türk, yaşadığı travmayı şöyle dile getirdi: “Adım Vahit Çetin, 67 yaşındayım. 50 yıldır Sur’da Demir Otel’in önünde boyacılık yapıyorum. Benim çocukluğum Sur’da geçti, 7 yaşından beri Sur’dayım. Sur’da olaylar oldu evimiz yıkıldı. Evimde 40 bin TL’den fazla eşyam vardı ama devlet bana yalnız 8 bin TL verdi. O parayı da eve bıraktım ve bin TL’sini de harcamıştım. 4 bin TL de çocuğumun parası vardı. 11 bin TL paramızı hırsızlar götürdü. Bu yaşadığım ikinci mağduriyettir, perişan oldum. Şuan kirada oturduğum ev Melikahmet mahallesindedir.

‘Sur’da ikinci mağduriyeti yaşadım’

Evde, ben, hanım iki kızım ve bir torununla kalıyorum. Gece saat 02:30 civarı gözümü bir açtım hırsızı gördüm.  Hırsızı gördüm şoka girdim. Uyku sersemi ile kalktım hırsızı peşinden kovaladım ama yakalayamadım. Hırsız, evde bulunan 11 bin TL parayı, iki adet cep telefonunu ve eşimin çantasını götürmüş. Eşim hasta ve çantasında da ilaçları vardı. Hırsız, para var diye eşimin çantasını götürmüş ve içinde para olmadığını görünce eşimin çantasını 150 metre ileride sokağa atmış. Hırsızlık olayının ardından derhal karakola haber verdik. Polisler geldi evde incelemelerde bulundular ve gittiler. Bu hırsızlık olayı 23 gün önce oldu ve o günden beri hiçbir gelişme olmadı.  Boyacılık yaptığım Demir Otel’in önünde Mustafa Aksu’nun cüzdanı çalınmıştı. Yarım saat geçmedi her yer memurlardan ana baba günü oldu. Bir saat içinde de çalınan cüzdan geri getirildi. Güvendiğimiz bir devlettir, devlet Mustafa Aksu’nun cüzdanını buluyor da benim paramı niye bulmuyor?  Ben bir Allah’a bir de devlete güveniyorum. Devlet niye benim paramı bulmuyor. Bu olaydan sonra psikolojim iyice bozuldu. Hiçbir şeyim kalmadı, perişan olduk. Sur’da evim yıkıldı mağdur oldum ve ikinci mağduriyeti de yine Sur’da yaşadım. Yıllarca Sur’da yaşadım ama evime bir gün hırsız girmedi. Bu neydi başımıza geldi. Eski evimizde kapımız açık kalırdı ama kimse bir kaşığımızı bile götürmezdi. Geldik bu mahallelere bu iş başımıza geldi. Bu nedir ne adaletsizliktir, bizi mahvettiler. Ne olacak bizim sonumuz. Ben mağdurum, kiradayım. İki aydır devlet kira yardımı da yapmadı, halimiz ne olacak? Kira yardımları verilecek verilecek diyorlar ama iki aydır yok.”

 

 

Ali Abbas Yılmaz /Özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.