Büyükşehir Belediyesi 'Lotus' Oyununu Sahneledi

Büyükşehir Belediyesi 'Lotus' Oyununu Sahneledi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun yeni oyunu Lotus ‘un prömiyeri Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun sonsuzluğun simgesi olan Lotus Çiçeği ile özdeşleşen kadının yaratılıştan bu yana gelen öyküsünün anlatıldığı, Mezopotamya'dan Balkanlara, Kafkasya'dan Arap Yarımadası'na binlerce yıldır ezilen, sömürülen, saklanan kadınları ve emeğiyle, yüreğiyle gölgelerden kurtulan, biçilen rollerin çerçevesinden taşan, hayata renklerini veren kadınların hikâyesinin anlatıldığı yeni oyun Lotus seyirciyle buluştu.

 

Kadının yüzyıllardan beri süregelen toplumdaki yerini sorgulayan, geleceği üzerine tespitlerde bulunan, müziği, dansı ve tüm renkleriyle kadının anlatıldığı ve “Yedi renk, yedi dil, bir kadın” temasının ön plana çıkartıldığı oyunun prömiyeri Diyarbakır Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

 

 

Kurtuluş Bilgilioğul'un yazdığı Civan Kara ve Handan Ekici’nin yönettiği, ışık tasarımı, müzikleri, dansları, dekor ve kostümleriyle ilgi çeken oyunu izleyiciler büyük bir beğeni ile izledi. İzleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlanan oyunun ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Akın Erim tarafından oyunculara çiçek, oyunun yazarı Kurtuluş Bilgilioğu’na  plaket verildi.

 

Bütün dünya kadınlarının Mezopotamya coğrafyasının ışığı altında sahnelendiği oyun, Haziran ayına kadar her Cuma ve Cumartesi akşamı saat 19.30’da Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde ücretsiz olarak sahnelenecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.