Büyükşehir gençlik kampı konuklarını ağırlıyor

Büyükşehir gençlik kampı konuklarını ağırlıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tatil yapma imkânı bulunmayan çocuk ve gençlere yönelik düzenlediği ücretsiz yaz kampında konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

TİGRİS HABER - Büyükşehir Belediyesi’ne ait Elazığ’ın Maden ilçesi Gezin mahallesinde yer alan Hazar Uyanış Gençlik Kampı’nda tatil yapma imkânı bulunmayan gençler bir hafta boyunca tatil yapıyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı merkez ve ilçelerdeki Bilgievi ve Akademi Liselerde eğitim gören öğrenciler, yaz ayının başlamasıyla beraber Uyanış Gençlik Kampı’nda eğitimin yanı sıra spor faaliyetlerine katılım sağlıyor, yeteneğine uygun kulüp faaliyetlerine katılarak bilgilerini daha fazla pekiştirme imkânı buluyor.

1500 öğrenci tatil yapacak

Her hafta 20 eğitmen eşliğinde öğrencilerin ücretsiz tatil yapma imkânı bulduğu Uyanış Gençlik Kampı’ndan şu ana kadar 600 öğrenci kamptan yararlandı. Merkez, Selahaddin Eyyubi, Ali Emiri, Hani Gürbüz ve Bismil Prof. Dr. Aziz Sancar Bilgievi, Sur, Şehit Ali Gaffar Okkan, Dicle, Silvan El-Cezeri, Bismil Ahmedi Hani ve Hani Hatuniye Akademi Liselerinde eğitim gören toplam 1500 öğrenci kampta, Eylül’ün ilk haftasına kadar tatil yapmış olacak.

Uyanış Gençlik Kampı’nda öğrenciler; uzman eğitmenler, psikologlar eşliğinde milli ve manevi değerler seminerleri, Madde Bağımlılığı Farkındalık ve Teknoloji Bağımlılığı Seminerlerine katılıyor. İtfaiye Daire Başkanlığı, kampta tatil yapan öğrencilere yangınların nedenleri, yangınlara karşı alınacak önlemler ve yangın anında nasıl davranılması gerektiği konusunda eğitimler veriyor.

Öğrenciler, yeteneklerine uygun resim, el becerileri, halk oyunları, müzik, okuma, sinema, drama, robotik ve ritim atölyeleri aracılığıyla kulüp faaliyetlerine de katılım sağlıyor.

Yetenekli gençler keşfediliyor

Çocukların ve gençlerin fiziksel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla sportif faaliyetler kapsamında her gün belirli saatlerde yüzme, futbol, basketbol, satranç, tenis ve voleybol etkinlikleri düzenlenirken yetenekli öğrenciler de spor eğitmenleri tarafından keşfedilerek Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’ne kazandırılıyor.

Çocuklar, kamp dönemi boyunca her gün belirlenen saatlerde yarı olimpik yüzme havuzunda vakit geçiriyor. Yaşanabilecek olumsuz duruma karşı cankurtaranlarında görev yaptığı havuzda, alanında uzman eğitmenler, yüzme bilmeyen çocuklara yüzme, yüzme bilenlere ise yüzme stillerini öğretiyor.

Kamptan yararlanan çocuklara, kamp süresince diyetisyenler tarafından hazırlanan liste doğrultusunda 3’ü ana 2’si ara olmak üzere 5 öğün yemek hizmeti verilerek düzenli beslenmeleri sağlanıyor.

Her hafta kampın son gününde ise çocuklar ve gençler, kamp ateşi etrafında müzikler eşliğinde veda gecesi düzenleniyor. (Büyükşehir basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.