Büyükşehir toplu taşımada sınıfta kaldı

Büyükşehir toplu taşımada sınıfta kaldı
Diyarbakır’da vatandaşların ulaşım çilesi bitmiyor. Büyükşehir Belediyesine ait 3 otobüs arızalanınca duraklarda yoğunluk yaşandı.

Gaziler, Musa Anter Caddesindeki duraklarda yaklaşık 1 saat araç bekleyen vatandaşlar Büyükşehir’e isyan etti. Öte yandan göreve getirildiği günden bu yana kent trafiği ve toplu taşımada yaşanan sorunların kaynağı olarak Ulaştırma Daire Başkanı Rıfat Ural gösterildi.

Musa Anter caddesinde bir saati aşkın bir süre otobüs bekleyen yolculardan Erhan Değer, “Bir saat 10 dakikadır otobüs bekliyorum. Durakta beklediğim bu süre zarfında Otogar yönüne 3 otobüs geçti ama bir saatten fazla bir zamandır bu durağa bir tek otobüs uğramadı. Mademki, otobüsler arızalı o zaman Otogar yönüne araçlar neden gidiyor? Otogar yönüne giden otobüslere ne oluyor, neden gelmiyorlar?” diye konuştu.

Üniversite Otogar hattında hizmet veren Büyükşehir Belediyesine ait (B-6) otobüs bir saat boyunca durağa uğramayınca durakta bekleyen yolcular isyan etti. Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi Musa Anter caddesinde bir saati aşkın bir süre belediye otobüsü beklerken, uzunca bir süre sonra durağa gelen otobüsün şoförüne yolcular tepki gösterdi.

Haftanın ilk mesai günü sabah saatlerinde durakta otobüs bekleyen yolcular, geç gelen otobüs şoförüne tepki gösterirken, şoför ise gecikmeden dolayı bir kabahati olmadığını ifade etti. Musa Anter caddesinde bir saati aşkın bir süre otobüs bekleyen vatandaşlardan Erhan Değer ve Süleyman İlcan, geç gelen otobüsün şoförü ile tartıştılar. Otobüs içerisinde süren tartışmaya otobüsün içindeki diğer yolcular da katılırken, yolculardan biri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığını aradı. Ulaşım Daire Başkanlığından yetkililerin açıklaması ise Üniversite Otogar arasındaki hatta hizmet veren  (B6) 7 araçtan üçünün arızalı olduğu için eksik araçla hizmet verdikleri yönünde oldu.

 

 

‘Bizim bu çilemiz ne zaman son bulacak?’

Uzunca bir süre durakta otobüs bekleyen yolculardan Erhan Değer, “Bir saat 10 dakikadır otobüs bekliyorum. Durakta beklediğim bu süre zarfında Otogar yönüne 3 otobüs geçti ama bir saatten fazla bir zamandır bu durağa bir tek otobüs uğramadı. Mademki, otobüsler arızalı o zaman Otogar yönüne araçlar neden gidiyor? Otogar yönüne giden otobüslere ne oluyor, neden gelmiyorlar? 12 dakika ara ile 2 tane bu araç otogar istikametine gidiyordu. 1 buçuk saattir vatandaşlar durakta mağdur kaldı; kimi hastaneye gidiyordu kimi SGK’ ya kimi maliyeye gidiyor. Şoföre söylüyorsunuz her zamanki şey ‘araç arızalıdır’. Bu arıza da hep bizim hattaki araçlarda mı oluyor? Haydi, araç arızası var bir günde 3 araç birden mi arızalı oluyor, bu nasıl arızadır böyle. Bıktık artık bu lafları duymaktan. Bu güzergahta minibüs de yok, ya belediye otobüsü ya da özel halk otobüslerine binmek zorundayız. Özel halk otobüslerindeki sıkışıklık ve yaz günü klimanın çalışmamamsından dolayı belediye otobüslerini tercih ediyoruz ama bu sefer de durakta bir saati aşkın bir süre otobüs beklemek zorunda kalıyoruz. Belediye otobüsleri yetersiz kalıyorsa o zaman buraya minibüs seferleri konsun. Vatandaşa mağduriyet yaşatacaklarına alternatif sunsunlar. Bizim bu çilemiz ne zaman son bulacak? Yetkililerden Üniversite Otogar hattındaki araçların sayısını arttırmalarını istiyorum. Peyas mahallesindeki vatandaşların ulaşım çilesi bir son bulsun artık” şeklinde tepkisini dile getirdi.

‘Nerede bu otobüsler?’

Yolculardan Süleyman İlcan ise şunları söyledi: “Özellikle hafta sonu ulaşım çilemiz katmerli hale geliyor. Bir saatten fazla bir zaman otobüs bekliyoruz. Biz bu mağduriyeti ne adına yaşıyoruz. Bu hatta çalışan otobüs seferlerini arttırmak çok mu zor? Bu hatta kaç otobüs hizmet veriyor, durakta ne kadar zaman beklemek zorundayız? Bugün hafta içi olmasına rağmen bir saati geçti ama otobüs gelmedi. Nerede bu otobüsler? Otogar yönüne 3 otobüs geçti ama bu tarafa gelen tek bir araç yok. Bu nasıl bir ulaşım anlayışıdır anlamak güç. Vatandaşa bu eziyetin anlamı nedir, bu mağduriyet bir son bulsun artık! Hafta sonları ise araç sayısı düşmekte hafta içi varda hafta sonu neden araç sayısını düşürüyorlar anlamadım”

12 Yaşındaki Kız Çocuğunu Son Güzergahtan Kilometrelerce Yolun Ortasında Bıraktı

Şehir içi ulaşımı sağlayan özel halk otobüsleri de vatandaşlara eziyet çektirmeye devam ediyor. Özellikle C10 otobüsleri hakkındaki şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Ücretsiz kart sahiplerine,indirimli kart sahiplerine,yaşlılara ve engellilere hakaret eden sürücüler,isyan ettiren başka skandallara da imza atıyor. Mukadder  Azbay,dün saat 13.00 sıralarında eve gitmek üzere dershaneden binerek C10 otobüsüne binen 12 yaşında kızının güzergah tamamlanmadan sürücü tarafından indirildiğini söyledi.

 

 

 

‘Bu Rezilliğin Önüne Geçsinler’

 Mukadder Azbay,”Kızım TEOG için Diclekent’te özel bir hazırlık kursuna gidiyor. Her gün C10 arabasına biniyor. Dün eve bir hayli geç geldi,haber alamayınca endişelendik. C10 otobüsü sürücüsü çocuğu Urfa yolundaki Doğum Hastanesi karşısında indirmiş.”Ben geç kaldım,dönmem lazım,zamanım yok.Seni Talaytepe’ye kadar götüremem” demiş. Çocuk 40 derece sıcakta 40 dakika yürümek zorunda kalmış.Bu yaştaki çocuğa bunu yaptırmaya kimin ne hakkı var?.Bu nasıl bir vicdandır,nasıl bir terbiyesizlik ve saygısızlıktır?.Çocuğun başına bir şey gelseydi hesabını kim verecekti?.Yetkililerin  bu rezilliğe önlem alması lazım.Bu sadece bir örnek,hemen her gün o olumsuzluklar yaşanıyor. Olay sadece C10 meselesi değil” dedi.

Özel halk otobüslerine tepki gösteren engelli,yaşlı ve ücretsiz kart sahipleri de belediyeden radikal önlemler istiyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.