Büyükşehir ‘yemek parasını’ ödemedi

Büyükşehir ‘yemek parasını’ ödemedi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına aylık olarak ödenen 630 liralık yemek parasının, Ramazan Bayramı’ndan sonra ödenmediği öğrenildi.

Murat Özbilek

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına aylık olarak ödenen 630 liralık yemek parasının, Ramazan Bayramı’ndan sonra ödenmediği öğrenildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde yemekhane olmadığı için memur statüsünde çalışanlara aylık olarak 630 lira yemek ücreti ödeniyor. Ancak edinilen bilgilere göre, Ramazan ayından bir gün önce yapılması gereken ödemeler henüz yapılmadı. Gazetemize ulaşan bazı çalışanlar, yemek ücreti alamadıkları için mağdur olduklarını belirterek, haklarının ödenmesini istedi.

Açıklama yapacağız

Tüm Bel Sen Diyarbakır Şube Eş Başkanı Mehmet Candan da, ödemelerin yapılmadığını doğruladı. Candan, yemek kartı ücretlerinin 1 Mayıs günü ödenmesi gerektiğini belirterek, “Ödemeler yapılmadı. Ayrıca yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yemek ücretleri 40 liradan 23.5 liraya düşürüldü. Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili açıklama yapacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum