Büyükşehir’de izinler kaldırıldı, ödemeler durduruldu

Büyükşehir’de izinler kaldırıldı, ödemeler durduruldu
Diyarbakır’da dün mazbatasını alarak göreve başlayan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, personel izinlerini iptal etti, belediye ödemelerini durdurdu.

Tigris Haber - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye (DBB) Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ve KHK ile ihraç edildiği için mazbatası verilmeyen Eşbaşkan Hülya Alökmen Uyanık, belediyeyi devir almaları ardından çalışmalarına başladı. Eşbaşkanların ilk işi 4 Kasım 2016’da kayyum atanması ardından belediye binası önüne konulan bariyer ve polis kulübelerini kaldırmak oldu.

Ödemeler durduruldu

Belediye binasına giren eşbaşkanlar, verdikleri talimat ile Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı dışında belediyenin bütün ödemelerini durdurdu. Ödemelerin durdurulması ardından mali raporların hazırlanması istendi. Eşbaşkanlar, belediye bünyesinde çalışan bütün personellerin izinlerini iptal ederek, acil koduyla bütün personelleri göreve çağırdı.

“Kayyum Hasar Tespit Komisyonu”

Bir diğer önemli nokta ise “Kayyum Hasar Tespit Komisyonu” oluşturulması oldu. Oluşturulan komisyon, Kasım 2016’dan bu yana kayyumun yaptığı ihaleler, ödemeler, çalışmalar ve icraatlarını raporlaştıracak. Eşbaşkanların talimatı ile komisyon mesaisine başladı. (Kaynak: MA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.