Büyükşehir’deki 'şantaj' skandalının arkasında kim var?

Büyükşehir’deki 'şantaj' skandalının arkasında kim var?
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan şantaj skandalıyla ilgili soruşturma devam ederken, önemli bir gelişme yaşandı. Kavga ve skandallarla gündeme gelen Diyarbakır Büyükşehir’de neler oluyor?

Ali Çekdar Korkma

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan şantaj skandalıyla ilgili soruşturma devam ederken, önemli bir gelişme yaşandı. Tutuklu bulunan Ramazan Ekmedi’nin arkasında bir siyasetçi olduğu iddia ediliyor.  

Önceki hafta Diyarbakır’ın konuştuğu Büyükşehir Belediyesindeki ‘şantaj’ olayında yeni gelişmeler yaşanıyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Ercan Bircan iddiaya göre, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen’e şantaj yapması için belediye personeli Ramazan Ekmedi’yi para teklifinde bulunduğu iddia edilmişti. Bu iddiaların ardından Bircan ve Ekmedi gözaltına alınarak tutuklandı.  

Siyasilerin arkasında olduğu iddiası

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü ‘şantaj’ soruşturması devam ederken, tutuklu bulunan Ekmedi ile ilgili yeni iddialar gündeme geldi. İddiaya göre, Ekmedi’nin arkasında bir siyasetçi olduğu konuşuluyor. Ayrıca Savcılığın, Ekmedi’nin hesap hareketliliğini mercek altına aldığı öğrenildi.

Spor Daire Başkanı izne ayrıldı

Öte yandan ‘şantaj’ skandalı ile gündeme gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Daire Başkanı Mehmet Kesen’in olaydan sonra izne ayrıldığı, aradan 20 gün geçmesine rağmen hala işe başlamadığı öğrenildi.

Ak Partili başkanı da aramış

Bu arada tutuklu Ramazan Ekmedi’nin AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın, Ak Parti İl yönetim kurulu üyesi Hasan Çakar ve Kadın Kolları Başkanı Müzeyyen Kaya’yı da farklı tarihlerde arayarak şantaj yaptığı iddia edilmişti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum