Büyükşehir’den Amatör Spor Kulüplerine 1 milyon 200 bin TL destek

Büyükşehir’den Amatör Spor Kulüplerine 1 milyon 200 bin TL destek
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "Başarı Sizden Destek Bizden" sloganıyla başlattığı proje kapsamında 207 Amatör Spor Kulübüne 1 milyon 200 bin TL'lik destek verdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin “Başarı Sizden Destek Bizden” sloganıyla başlattığı proje kapsamında Diyarbakır’daki 207 Amatör Spor Kulübüne 1 milyon 200 bin TL nakdi yardım yapılmasıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde tören düzenlendi.

 Düzenlenen törene Vali ve Büyükşehir Belediye kayyumu Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Dayan, Amatör Spor Kulüp başkanları ve farklı branşlardaki sporcular katıldı.

z6-002.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende konuşan ASKF Başkanı Remzi Dayan, Vali Güzeloğlu’nun göreve geldiği günden itibaren her zaman spor ve sporcunun yanında yer alarak amatör spor kulüplerine çok önemli destekler verdiğini kaydetti. Yapılan nakdi yardımın kulüpler için çok değerli olacağını ve birçok soruna çözüm sağlayacağını anlatan Dayan, Güzeloğlu’na  teşekkür etti.

z3.jpeg

"Bizler gençlere güveniyoruz"

Vali ve Hasan Basri Güzeloğlu, Amatör Spor Kulübü yöneticileri ve her branştan sporcularla birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde tüm spor branşlarında 207 amatör kulübü ve 82 bini aşkın sporcuya böyle büyük bir yardımı yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten  Güzeloğlu, “Bizler siz gençlere güveniyoruz. Sizin bizler için geleceğimiz için en büyük güvencemiz ve zenginliğimiz olduğunuzu da biliyoruz. Sizlerle spor ile buluşan, milli ve manevi değerlerini bilen ve sahip çıkan, birlik ve beraberlik ruhunu temsil eden dünyanın her ülkesinin gençleriyle bilgi ve sporda karışabilen, özgüvenli gençlerle geleceğimizin İnşallah emin ellerde olduğunu da biliyoruz. Sizlerin hayatın her alanında güçlü, güvenli, bilgili olarak hayata hazırlanmanızı, önce mutlu sonra başarılı olarak hayatı karşılamanıza dönük büyük bir gayreti sergiliyoruz. Çünkü biliyoruz ki siz gençler hayatınızın en güzel evresinde alacağınız eğitim ve bu anlamda edineceğiniz birikimle hem kendi geleceğinizi hem de ülkemizin geleceğini çok güzel yarınlara taşıyacaksınız” dedi.

z7-002.jpg

Türkiye'nin en çok genç nüfusu Diyarbakır'da

Sporun, hayatı disiplin altına alan, insanı hayata karşı hazırlayan, maddi ve manevi olarak güçlü kılan önemli bir alan olduğunu kaydeden  Güzeloğlu, “Spor, disiplin demek, çalışmak demek, bir bütün olarak bir ekibin içerisinde her türlü zorluğa karşı takım ruhu ile mücadele edip başarabilmek demek. Bu açıdan sporun bütün branşlarında ama özellikle amatör spor branşlarında görev alan, katkı koyan ve siz spor yapan bütün gençlerimizi desteklemek bizim için temel bir vazife. Diyarbakır, tıpkı bugün burada sizin enerjinizi hissettiğimiz gibi. Diyarbakır, 2 milyona yaklaşan nüfusu ile Türkiye'nin en çok genç ve genç nüfusuna sahip bir ili. Sadece 600 bini aşkın öğrencimiz okullarda örgün eğitimde. Genç kategorisine bakarsanız nüfusumuzun yüzde 50 si genç sınıfı yaş aralığı içerisinde. Biz biliyoruz ki bu gençler yani sizler artık gerideki dönemlerde gençlik üzerinden bu ülkenin geleceğini tehdit eden ihanetini sergileyen bütün terör örgütlerine ve onlara karşı onların işbirlikçilerine karşı çok büyük bir duruşu sergileyen birlik ve beraberliğimizi temsil eden gençlersiniz. Geleceğe yürürken Diyarbakır'da ve Türkiye'de her alanda ihanetin karşısında duran, devletin bekası milli birlik ve beraberliğe katkı koyan bir ruhu temsil etmektesiniz. Gençlik olarak sizlerin bu ihanetler karşısındaki bu dik duruşu her alanda bütün terör örgütlerine ve onların uzantılarına karşı bu asil duruşu her türlü takdirin üzerindedir. Ben bu duruşunuzdan dolayı sevgili gençler sizleri tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Diyarbakır'ın bu büyük gücünü birikimini ve zenginliğini sportif alanda başarıya dönüştürmek her alanda Diyarbakır'ın ismini ve Diyarbakır'ı temsil edilmesini zirveye taşımak zorundayız” ifadelerini kullandı.

z5.jpeg

Amatör kulüp sayısı 2 yılda 137'den 232'ye çıktı

Sporun Diyarbakır genelinde yayılması ve olimpik branşlarında sporcu sayısını arttırılması açısından önemli aşamalar kaydettiklerini dile getiren  Güzeloğlu, “Görev aldığımız ve Diyarbakır'da göreve başladığınız ilk günden itibaren çok yoğun bir çaba sergiledik. Diyarbakır genelinde sporun tabana yayılmasını özellikle bütün spor ve Olimpik Spor branşlarında sporcu sayısını çoğaltılmasında da çok önemli aşamalar ve görev süremizin gerideki yaklaşık 2,5 yıl aşkın süresinde çok büyük kazanımlar elde ettik. Özellikle okul spor kulüplerinde sporun hazırlanmasında sporcu kimliğinin gelişmesinde ve geleceğe dönük bir disiplinin elde edilmesinde çok önemsediğimiz okul spor kulüplerinde bugün itibarıyla öğrenci ve sporcu sayılarımız devraldığımız 2017 yılı itibari ile 17 bin sporcu sayısında iken bugün 35 bin 876 sayısına ulaştı. Bu büyük bir başarıdır. Bu başarıda emeği geçen, katkı koyan İlçe Kaymakamlığı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, Gençlik Spor İl Müdürlüğüne, bütün yetkililerine okul müdürlerimize, amatör spor kulüplerimize ve siz sevgili sporcularımıza içtenlikle teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun. Öte yandan il genelinde lisanslı sporcu sayısı da spor adına çok önemli bir veri. Göreve başladığımız an itibariyle bugün geriye dönüp baktığımızda, 49 bin 799 olan sporcu lisanslı sayımız, bugün Diyarbakır'da 49 binden 82 bin 459 a geldi. Yani %100 bir artışı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ama şüphesiz ki Diyarbakır açısından bu sayı hala tatmin edici değildir. Biz Diyarbakır bir spor kenti olmalı, Diyarbakır'daki bütün insanlarımız ve vatandaşımız, gencimiz ve yaşlımız sporun bir alanına buluşmalı ve ‘Spor Kenti Diyarbakır’ imajını ve kimliğini güçlü kılmalıdır. Bu noktada özellikle kulüplerimiz çok önemli. Ama bakın tüm kulüpler içerisinde 2017 yılında 137 iken kulüp sayımız, bugün 232 ye çıktı. Kulüp sayısının artması, özellikle her kulübümüzün olimpik branşların hepsinde faaliyet göstermesi temel hedefimizdir. Özellikle engelli spor kulüpleri ve orada spor yapan bütün arkadaşlarımız başımızın tacıdır. Onların önündeki engelleri hayatın her alanında kaldırmak bizim sorumluluğumuz ise spor alanında da sporla bulaşmalarını sağlamak ve ulusal düzeyde uluslararası alanda yarışmalara katılmalarını sağlamak da Büyükşehir Belediyesi olarak çok önemli bir sorumluluğumuzdur” dedi.

z8-001.jpg

"Diyarbakır'ın ekonomik, sosyal ve toplumsal yönden kalkınmasının bir itici gücü olusun"

Belediyenin her anlamda vatandaşa hizmet etme borcu olduğunu söyleyen Güzeloğlu, “Büyükşehir Belediyesi Başkan vekilliği görevine başladığımız ilk gün altını çizerek paylaştım. Belediye sorumlu olduğu beldenin, yani Diyarbakır'ın bütün insanlarına her alanda, her konumda hizmet borçludur. Milletin kaynakları, millet için harcanmak ve millete aktarılmak zorundadır. Tek bir kuruşun bile milletin hizmeti dışında kullanılması, bir büyük vebal bir büyük sorumluluktur. Bugüne kadar gerideki yaklaşık 40 yıllık dönemde, keşke ve gönül istiyordu ki belediye ve yerel yönetim kaynakları Diyarbakır’a, Diyarbakır’ın sporuna, kültürüne, sanatına, kalkınmasına harcansın. Diyarbakır'ın ekonomik, sosyal ve toplumsal yönden kalkınmasının bir itici gücü olusun. Maalesef yapılmadı. Millete, milletin geleceğine, refahına, kalkınmasına dönük gönderilen bütün kaynaklar, millete hıyanete, milletin önünü kesmeye ve bu büyükşehir potansiyelini etkisiz hale getirmeye dönük terör örgütlerine ve işbirlikçilerine aktarıldı. Bugün artık bu bitti; bugün kaynaklar, milletin emrinde, Diyarbakır'ın hizmetindedir. Tıpkı sporda olduğu gibi. Bugün olduğu gibi. Bakınız spor başlığında dün çok önemli bir etkinlik gerçekleştirdik. Sur uluslararası yarı maratonunun tanıtım töreni yaptık. Atletizm federasyon başkanımız, Türkiye'nin gururu Avrupa, dünya şampiyonlarımız törendeydi. 19 Nisan 2020'de ilki ve her yıl yapılacak olan Sur uluslararası yarı maratonunu Diyarbakır'a kazandırdık. Nedir bu olay? Diyarbakır'ın halkı ile tanınması, güzelliklerinin kavranması, Diyarbakır insanın, Diyarbakır'ın kültürünün, Dünya'ya ulaşmasını sağlamak ama aynı zamanda da bir spor kültürünü Diyarbakır’ı uluslararası bir yarışma ile buluşturmaktadır. Buraya gelmeden çok kısa bir süre önce Türkiye Futbol Federasyon Başkanımız Diyarbakırlı hemşerimiz Nihat Özdemir Bey ile görüştüm. Yakında inşallah Futbol Federasyonu'nun Türkiye çaplı özellikle amatör spor da başlatacağı UEFA destekli çok önemli bir projenin müjdesini sizlerle paylaşacağız. Diyarbakır'a şimdiden o da hayırlı uğurlu olsun. Tabii yardımlarımız ve yapacaklarımız bunlarla sınırlı değil” şeklinde konuştu.

z2.jpeg

"Amatör Spor Kulüplerimizi malzeme yardımı ile buluşturacağız"

Amatör spor kulüplerini kısa sürede malzeme yardımı ile buluşturacakları müjdesini de veren Güzeloğlu, “Hiç merak etmeyin biz malzeme dahil bütün yardımlarımızın planlamasını yaptık, en kısa süre içerisinde amatör spor kulüplerimize malzeme yardımı ile buluşturacağız. Bu konuda kararlılığımız açıktır. Bir milyona yakın genci bulunan, birlik ve beraberliğimizin kalbi ve Türkiye'nin mührü olan Diyarbakır’da, sporu her alanda zirveye taşımak, fiziki tesis altyapısından başlayarak, kulüplerimizin sporcu sayısına, sporcularımızın uluslar ve uluslararası yarışmasındaki başarısına kadar, bir dizi temel hedeflerimiz, gündemimize ve İnşallah programımıza aldık ve yakında bu başlıkla programlarla sizlerle buluşacağız. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da Diyarbakır'a olan özel ilgisi ve sevgisi ile bütün sporcu kardeşlerimize ve bütün spor camiasına da selamlarımı iletmek istiyorum. Sayın bakanımıza da konuştuk yakın bir gelecekte kendisinin Diyarbakır’a teşriflerinde tesisleşme noktasında çok önemli kazanımlarım kendisi Diyarbakır'a müjdeleyecek. Bizler Büyükşehir Belediyesi imkânları ile Valilik olarak bir bütün olarak Diyarbakır'ın emrinde ve hizmetindeyiz. Okul spor kulüplerinden başlayarak amatör spor kulüplerine, lisans ücretleri den başlayarak katılacakları müsabakaların gidecekleri araç teminine kadar malzeme desteğinde manevi olarak moral desteği ne kadar her konuda ve her an sporun amatör sporun sizlerin yanındayız, yanı başındayız. Çünkü gençler sizi çok seviyor ve sizlere güveniyoruz. Bugün dağıtımı yapılan nakdi yardımlarımız ve katkılarımız kulüplerimize, sporcularımıza Diyarbakır'a sizlere ve Türk futboluna Hayırlı olsun diyor hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

z4.jpeg

Vali Güzeloğlu, 1 milyon 200 bin TL çeki takdim etti

Yapılan konuşmaların ardından,  Vali Güzeloğlu, Sporcular ve engelli spor kulüplerinin temsilcilerini de yanına alarak,Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Dayan'a tüm spor kulüplerini temsilen 1 milyon 200 bin TL çeki takdim etti. ASKF Başkanı Remzi Dayan tarafından Güzeloğlu’na plaket, TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan tarafından milli takım forması, Hokey Federasyonu Başkanlığı adına ise il temsilcisi Veysi Koyun tarafından forma ve hokey sopası hediye edildi. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.