Büyükşehirden anormal uygulama!

Büyükşehirden anormal uygulama!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri bir skandala imza attı. Yılmaz Demir adlı vatandaş, belediyenin diktiği ‘Araçlarınızı yatay park ediniz’ levhasının önünde aracını park etti.

 

 Zabıta ekipleri, Demir’e ait aracı çekerek, cezai işlem uyguladı.  Ancak hem yönetmeliğe, hem de aracın pak edildiği yere göre, ekipler büyük bir hata yaptı.

Yılmaz Demir adlı vatandaş geçtiğimiz günlerde kendisine ait aracını Kayapınar Belediyesine ait Cegerxwîn Kültür Merkezi yakınlarında park etti.  Bir günlüğüne il dışına çıkan Yılmaz geldiğinde ise aracını yerinde görmedi. Aracının Zabıta ekipleri tarafından çekildiğini öğrenen Yılmaz, elindeki belge ve görüntüleri alarak Büyükşehir Belediyesine gitti.

Hem suçlu hem güçlüler

Yaşananları gazetemize anlatan Demir, “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri yönetmeliklere aykırı bir şekilde aracımı çekti ve haksız bir şekilde cezai işlem uyguladılar. Bu durum son derece hukuksuzluk içermektedir.  Çünkü duraklardan 15 metre önde ve arkada park edilmez yönetmeliği var. Bunu rağmen otobüs durağına 18 metre uzakta aracımı park etmeme rağmen aracım çekildi. Aracın çekildiği alandaki görevli yanlış yaptıklarını kabul etti. Ancak kesilen ceza miktarını yatırmazsanız aracı teslim edemeyeceklerini bildirdi.  Oysaki ben aracımı duraktan 18 metre uzakta ve üstelik ‘aracınızı yatay park ediniz’ levhasının dibini park ettim. Sonuçta bu levhayı ben değil, belediye koydu. Şimdi bu yapılan haksızlık değil mi?.  Ben görevini kötüye kullanan ve kendi yönetmeliklerini hiçe sayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Çünkü ortada büyük bir haksızlık var. Hem kendi hatalarını kabul ediyorlar hem de cezai işlem uyguluyorlar. Bu yanlış hesap Bağdat’tan dönecek” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Levha daha önce dikilmiş

Yaşanan haksızlığı Büyükşehir Belediyesinin kurmuş olduğu Watsap’a atan Yılmaz’a Büyükşehir ekipleri şu yanıtı verdi, “Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının, duruklarını belirten levhalara iki yönden 15 metrelik mesafe içinde park etmek yasak olduğundan çekici ekiplerimiz bu araca müdahale etmiştir. Yatay park etme levhası söz konusu yere UKOME kararıyla toplu taşıma durağı yapılmadan önce dikilmiştir. Yatay park etme duraktan 15 metre ötedeki araçlar için hala geçerlidir. Araç durak içi mesafesinde kusurlu park ettiğinden çekilmiştir. Personel görevinin gereğine göre çalışma yapmıştır. Görevi kötüye kullanma gibi bir durum söz konusu değildir” denildi.

 

 

Ali VURANEL/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.