Büyükşehir’den ‘Mola Evi’ projesi

Büyükşehir’den ‘Mola Evi’ projesi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Karacadağ Kalkınma Ajansı arasında Özel Gereksinimli Bireylere Gündüzlü Bakım Merkezi 'Mola Evi' projesiyle ilgili protokol imzalandı.

TİGRİS HABERDiyarbakır'da Özel Gereksinimli Bireylere yönelik olarak Gündüzlü Bakım Merkezi kurulması için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Karacadağ Kalkınma Ajansı arasında protokol imzalandı. Protokol törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan, Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız katıldı.

Gündüzlü Bakım Merkezi içerisinde, revir, uyku odası, çağrı merkezi ve engelli araç hizmeti, psikososyal servis, eğitim odaları ve hobi sınıfları, spor salonu, müzik sınıfı, mutfak ve yemekhane hizmetleri sunulması engelli bireylerin yaşam kalitesini artıracak ve engelli bakımında ailelerin yaşadığı sorunların çözümünde yardımcı olacak. Gündüzlü Bakım Merkezi Mola Evi projesi ile Diyarbakır da kurulacak merkezde, aile üyelerinin kaliteli zaman geçirmesine olanak sunmak, bireylere özbakım becerileri kazandırmak, aileleri dışında bakım hizmeti sunmak, günlük yaşam becerilerini kazanmaları desteklemek, bireylerin bağımsızlaşmaları ve özgüven kazanmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.