Büyükşehir’den uygulamalı tiyatro eğitimleri

Büyükşehir’den uygulamalı tiyatro eğitimleri
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 15 yaş üstü gençlere tiyatro sanatını sevdirmek ve yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla ücretsiz açtığı uygulamalı tiyatro kursu eğitimleri devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, kentte 15 yaş üstü gençlere yönelik açtığı uygulamalı tiyatro kursu eğitimleri devam ediyor. Tiyatro sanatını sevdirmek ve yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla açılan kurstan toplam 60 kişi faydalanıyor. Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ücretsiz kursta öğrenciler, tiyatro sanatı ile ilgili yaratıcı drama, diksiyon, şan, ritim, oyun metni, makyaj, aksesuar, kostüm, dekor, sahneleme teknikleri, sahne ışığı, ses ve temel oyunculuk başlıklarında eğitim alıyor. 

ttt.jpeg

Uygulamalı tiyatro kursuna yapılan yoğun başvurudan dolayı kursiyerleri 2 gruba ayırıp eğitim veren Büyükşehir Belediyesi, 60 kişiden oluşan ve 90 gün tiyatro eğitimi alacak olan 1’inci grubun dersleri Nisan 2020’de tamamlanacak. İlk grubun ardından 2’inci 60 kişilik grup ise uygulamalı tiyatro eğitimine Nisan 2020’de başlayacak ve öğrenciler 90 gün boyunca eğitim alacak.

tt-003.jpeg

Uygulamalı tiyatro eğitiminden yararlanan 15 yaş üstü 120 kursiyer, eğitimlerin sona ermesiyle birlikte kursu başarılı bir şekilde tamamladıklarına dair Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika almaya hak kazanacak. (Haber Merkezi)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.