Büyükşehir’e ‘Bariyer’ tepkisi

Büyükşehir’e ‘Bariyer’ tepkisi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Gevran ve Rızvan Ağa Caddesini ikiye böldü. İki caddeyi birleştiren kavşak beton bariyerlerle bölününce çevredeki sürücü ve esnaflar duruma ilişkin tepkilerini dile getirdi.

ozel-ali-abbas-yilmaz-001.png

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Gevran ve Rızvan Ağa Caddesini ikiye böldü. İki caddeyi birleştiren kavşak beton bariyerlerle bölününce trafik özellikle akşam saatlerinde felç oldu. Cadde esnafı ve çevrede işyerleri bulunan araç sürücüleri de zor anlar yaşıyor. Rızvan Ağa caddesinden karşıdan karşıya geçemeyen sürücüler İstasyon Caddesi ve Vilayeti dolaşmak zorunda kalıyorlar. Esnaflar bariyerlerin kaldırılmasını isterken, sorunun çözümü için kavşağa trafik ışığı konulmasını istiyorlar.

Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Ofis semtinde bulunan Gevran caddesi ile Rızvan Ağa caddesinin kesiştiği kavşak Rızvan Ağa yönünde trafiğe katıldı. Bu uygumla bir nebze olsun Gevran caddesindeki yoğunluğu azaltırken bir yandan da Rızvan Ağa caddesi üzerindeki esnaflara ve buradaki durakta hizmet veren taksicilere ek sıkıntılar yaşatıyor.

Beton bariyerlerle Rızvan Ağa caddesi ikiye bölünürken, karşıya geçmek isteyen araçlar İstasyon caddesini veya vilayeti dolaşmak zorunda kalacaklar. Gevran caddesindeki trafik yoğunluğunu  azaltmak ve olası kazaları engellemek için Rızvan Ağa caddesinin beton bariyerlerle ikiye bölünmesi çevrede hizmet veren taksicileri, işyerlerine gitmek isteyen sürücüleri ve esnafları olumsuz etkiledi.

Söz konusu sorun ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Rızvan Ağa esnafları, beton bariyerlerin kaldırılmasını ve kavşağa trafik ışıklarının konulmasını istiyor.

‘Mağduriyet ortadan kaldırılsın’

Rızvan Ağa Caddesi esnaflarından Hüseyin Oktay, beton bariyerler ilişkin olarak şunları söyledi: “Bir haftadır bu cadde kapatıldı. Araçlar karşıya geçemiyor. Karşıya geçmek için İstasyon caddesi ya da vilayete kadar gitmek gerekiyor. Bu da araç sahipleri için de vatandaşlar için de eziyettir. Gevran caddesindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için böyle bir uygulamaya gidilmiş ancak bu sefer de başka bir mağduriyet oluşuyor. Bu durumda vatandaş ister istemez bir tepki gösteriyor. İnsanlar karşıya geçemediği için işyerine gidemiyor ve araçlarını burada park etmek zorunda kalıyorlar. İsteğimiz bu mağduriyetin ortadan kaldırılmasıdır.”

kavkask-krizi.jpeg

‘Bariyerler kaldırılırsa bir sorunumuz kalmayacak’

Rızvan Ağa caddesi ile Gevran caddesinin kesiştiği kavşağa beton bariyer yerine trafik ışığı isteyen esnaf Ahmet Kadiroğlu, “Buraya dikilen bariyerler uygunsuzdur. Yani, Rızvan Ağa caddesi ikiye bölünmüş oluyor ve araçlarıyla karşıya geçmek için insanlar İstasyona ya da vilayete gitmek zorunda bırakılıyorlar. Yine karşı tarafta bulunan taksi durağı esnafı yol kapalı olduğundan bu tarafa geçtiler ve bu sefer de burada bir park sorunu yaşanmaya başladı. Zaten bir park sıkıntımız vardı buna bir de taksicilerin park yeri arayışı eklendi. Bu caddede karşıdan karşıya geçiş serbest iken burada u dönüşü yasak olmasına rağmen sürücüler u dönüşü yapıyorlardı. Bu da hem trafik yoğunluğunu arttırıyordu hem de kazalara sebebiyet veriyordu. Zaten buranın kapatılma gerekçesinin de bu olduğu söyleniyor ama bu sefer de başka bir sıkıntı yaşanıyor. Eğer trafik kazaları ya da trafik yoğunluğu gerekçe gösteriliyorsa o zaman buraya ışık konsun. Trafik ışığı koymak varken niye bariyerlerle yol kapatılıyor ve karşıdan karşıya geçiş engelleniyor anlamak mümkün değil. Rızvan Ağa caddesindeki esnaflar şuanda bariyerlerden dolayı dönüş alamadıkları için oradaki ticaret ölmüş. Yani, dava bariyer davasıdır başka da bir sıkıntı yok. Bu bariyerler kaldırılırsa bir sorunumuz kalmayacak” diye konuştu.

Taksiciler durak istedi

Rızvan Ağa caddesinde hizmet veren taksiciler ise belediyeden kendilerine bariyerlerle kapatılan caddenin karşısında cep park istedi. Belediye ekiplerine taleplerini ileten taksiciler yanıt beklerken, Rızvan Ağa caddesi esnafı yaşanan soruna biran önce yetkililerin bir çözüm getirilmesini istiyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.