Büyükşehir’in ilaç alım ihalesi ertelendi

Büyükşehir’in ilaç alım ihalesi ertelendi
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan ilaç alım ihalesi zeynamedeki hata nedeniyle ertelendi. Öte yandan araç-cihaz kiralama ihalesi için hazırlanan şartnamede ise 2019 şartı konuldu.

İhaleye iki gün kalmıştı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı, 9 Nisan 2021 tarihinde yapmayı planladığı yaklaşık 11 milyonluk ilaç alım ihalesini erteledi. İddiaya göre, zeynamede hata olmasına rağmen bu durum düzeltilmedi. Son iki gün kala bu durum fark edilerek düzeltildi.  Değişikliğin ihaleye iki gün kala yapılması dikkat çekti. İhale 19 Nisan tarihine ertelendi. 

Neden 2019 model araç şartı?

Öte yandan, Sağlık Daire Başkanlığı 9 Nisan tarihinde yapacağı Araç-cihaz ihalesindeki şartnameye 2019 model araç şartı koydu. KİK’in 5 yıl ve üstü şartı koymasına rağmen belediye 2019 ve üstü yazdı. 24 aylık ihalenin yaklaşık maliyetinin 12-13 milyon civarında olduğu belirtiliyor.

Belediyeden açıklama

Konuyla ilgili görüştüğümüz belediye yetkilisi, ihalenin ertelenmesine ilişkin şunları söyledi, “Birim cetveli hazırlanırken bir harf yanlış yazılmış. Onun farkına vardık ve düzelttik. Teknik şartnamenin içindeki hiçbir şey değişmedi. “ dedi.

Yetkili, 2019 araç şartına ilişkin ise, “Fabrikalara sorduk 2020 yılında araç üretimi yok. Son 5 yılık araçların piyasa araştırmasa yaptık. 3 yaşındaki araçların çoğu yüz binin üzerinde. Buda ilaçlamada bazı aksamalara neden olabilir. Bu nedenle böylesi bir yola başvurduk. İhaleye katılanların son model getirmesinde bir engel yok” diye konuştu. (Tigris Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum