Büyükşehir’in karla mücadelesi devam ediyor

Büyükşehir’in karla mücadelesi devam ediyor
Büyükşehir’in karla mücadelesi devam ediyor

Yoğun kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan mahalle yollarını açmak için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şu ana kadar bin 860 km yol açtı.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri, kar yağışı nedeniyle 17 ilçede ulaşıma kapanan kırsal mahalle yollarının açılması için çalışmalarına devam ediyor. 285 personel ve 83 iş makinesiyle hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar bin 860 kilometre yol açtı. Kırsal ilçe mahallelerinde loder, paletli loder, greyder, JCB kepçelerle çalışmalarını sürdüren ekipler, buzlanmanın olduğu yollarda tuz kullanıyor, tahrip olan yollarda ise soğuk asfalt kullanarak yama yapıyor.

 

Ekipler, hasta vatandaşların bulunduğu mahallelerin yolunu da açarak 30 kişinin 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere kaldırılmasını sağladı.

 

Tekrar kapanan yollar açıldı

 

Lice ve Kulp'ta açılan bazı mahalle ve mezra yolları yoğun tipi nedeniyle tekrar kapandı. Kent merkezi ve yakın ilçelerden yapılan iş makinesi ve personel takviyesiyle mahalle ve mezra yolları tekrar ulaşıma açıldı.

Haber: Ali ABBAS YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.