Büyükşehir’in torpil listesi!

Büyükşehir’in torpil listesi!
Çifte maaşlı bürokratlardan sonra şimdi de torpil listesi çıktı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde sular durulmuyor. Büyükşehir Belediyesi’ndeki ‘çifte maaşlı bürokratlar’ tartışması devam ederken, bu defa da torpil listesi ortaya çıktı. Aralık ayında sözleşmeli olarak alınan kişiler arasında önemli isimlerin yakınları bulunuyor. Kenti ayağa kaldıran torpil skandalına kamuoyu büyük tepki gösterirken,  makamların liyakatsız kişilere verilmesi dikkat çekti.

Kayyum yönetiminde olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde skandalların ardı arkası kesilmiyor.  İki kişiden birinin işsiz olduğu Diyarbakır’da belediyede yaşananlar ‘Bu kadar da olmaz dedirtti’. Tüm Türkiye’nin rahatsız olduğu ‘çifte maaşlı bürokratlar’ tartışmaları devam ederken, Aralık ayında sözleşmeli olarak alınan kişiler arasında kentte görev yapan bürokratların yakınları da bulunuyor.

İşte torpil listesi

Aralık ayında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine sözleşmeli memur olarak alınan kişiler şunlar:

Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ufuk Nurullah Bilgin’in kız kardeşi Ümmü Gülsüm Bilgin

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral’ın eşi Sevil Soysal Maral

Diyarbakır Valiliği Basın Müdürü ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kızılkaya’nın eşi Nazlı Hilal Kızılkaya. Kızılkaya, eşini Kültür Müdürlüğü’ne aldı.

Alınan diğer sözleşmeli memurlar şunlar:

Hümeyra Gölcüklü, Hakan Demirel, İmran Eren, Delal Ekinci, Nedim Baran ve Tuncay Türetken. Müteahhit elamanı olarak alınan Mustafa Çalışkan ise daha sonra sözleşmeli memur yapıldı.

Soru önergelerine yanıt verilmedi

Bu arada geçtiğimiz aylarda gazetemizin ‘çifte maaşlı bürokratlar’ ile ilgili gündeme getirdiği haber üzerine CHP ve HDP’li milletvekilleri konuyu meclis gündemine taşımıştı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması üzerine soru önergesi vermişti. Uzun süre geçmesine rağmen Büyükşehir Belediyesinin soru önergelerine yanıt vermediği öğrenildi.

Ek maaşları gündem olmuştu

Coronavirüs yüzünden işsiz kalan yüz binlerce vatandaş, günlük gıda ihtiyacını karşılamakta bile zorlanırken, Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan ve bir süre önce farklı illerden getirilen bazı bürokratların aldıkları maaşlar kamuoyunda tepkiye neden olmuştu. Atanan bürokratların Büyükşehir’e bağlı Personel A.Ş, MED A.Ş, Diyargaz yönetim kurulu üyelikleri ve DBB encümen üyesi olarak ek maaş aldıkları ortaya çıkmıştı.

Yabancıya kura, yakınlara sözleşme

Diyarbakır’daki Belediyeler kura yöntemiyle 423 personel alacak. Edindiğimiz bilgilere göre yakında kura ile işe alınacak 423 kişilik kadro için 45 bin civarında işsiz başvuru yaptı. Kamuoyuna kura yöntemiyle personel alacağını duyurarak, tarafsızlık algısı yaratan Belediye yönetimi, her ne hikmetse kendine yakın kimseleri bir şekilde sözleşmeli personel olarak işe başlatıyor. Belediyelerdeki bu uygulama kentin gündemi olamaya devam ediyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum