Çadırda yaşam savaşı!

Çadırda yaşam savaşı!
Kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği şu günlerde, savaş mağdurları başlarını sokabilecekleri bir ev dahi bulamadan, çadırlarda yaşam savaşı veriyor.

İZMİR -Suriye’nin Halep kentinde taksi şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan Ahmet Xalil, savaştan kaçarak ailesiyle birlikte geldiği İzmir’de yaşam savaşı veriyor. Kiralık evlerin pahalılığı nedeniyle ev tutamayan aile, yaklaşık 1 aydır Kadifekale’de kurdukları çadırda hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamadan yaşıyor. Xalil ailesi, kurdukları naylon çadırda banyo dahi yapamadan, soğuğa direnmeye çalışıyor. Sert soğuklara rağmen akşamları teneke kutunun içinde yaktıkları ateşin etrafına toplanarak ısınan aile, yardım bekliyor.

Yaşadıkları sefalete ilişkin konuşan Ahmet Xalil, gözyaşlarını tutamadı.

Xalil, “Ev kiralamak istedik ama biz zaten savaştan kaçtığımız için zaten paramız yok. Ev kiraları çok pahalı. O yüzden biz de buraya çadır kurduk” diye konuştu.

Savaştan önce ekonomik anlamda durumlarının iyi olduğunu, Halep’te evleri olduğunu kaydeden Xalil, “Ölümden kaçıp Türkiye’ye geldik. Burada da sefalete mahkûm olduk. Çoluk-çocuk kaç aydır banyo yapmıyoruz. Yaşadığımız çadırda su yok. Çocuklar bitlendi. Hastalık kapacaklar ya da soğuktan donup ölecekler diye çok korkuyorum” dedi.

Yardım beklediklerini söyleyen Xalil, “Çocuklar sabaha kadar soğuktan titriyor. Yardım bekliyoruz. Vicdanlı insanlardan yardım bekliyoruz” diye kaydetti.

Bir günlük bebek donma riski taşıyor

Ahmet Xalil’in kardeşi Mustafa Xalil ise, belediyenin yıktığı evlerin kalıntılarında kaldıklarını ifade ederek, “Biz 10 nüfus bu harabeye yerleştik. Dün gelinimin doğum sancıları tuttu. Komşular yardım ettiler, gelinim doğum yaptı. Şimdi bir günlük torunum kapısı, penceresi olmayan bu harabede donma riskiyle karşı karşıya… Yetkililerden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.

cadirda-yasam-mucadelesi-2.jpg

(ANF)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.