Çavuşoğlu: Rusya ile vizeleri tamamen kaldırmak için uğraşıyoruz

Çavuşoğlu: Rusya ile vizeleri tamamen kaldırmak için uğraşıyoruz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusya'yla da vizeleri kaldırmak için adımları attık, bir yerden başladık. Yakın zaman içinde de tamamen kaldırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi.

Tigris Haber- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Rusya'yla da vizeleri kaldırmak için adımları attık, bir yerden başladık. Yakın zaman içinde de tamamen kaldırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz" dedi.

Eskişehir'de bir otelde iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Çavuşoğlu, programda yaptığı konuşmada, önceliklerinden birinin, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği (AB) ile vize muafiyeti müzakerelerinde 72 kriterden 6'sının kaldığını hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

‘ŞİMDİ KALAN 6 KRİTERİ MÜZAKERE EDİYORUZ'

"Şimdi bu 6 kriteri de inşallah müzakere ediyoruz. Önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağımız yargı reformu stratejisiyle birlikte böyle kapsamlı bir yargı reformu üzerinde çalışıyoruz. İş dünyamız dahil tüm insanlarımızın özgürlük alanlarını ve önündeki engelleri kaldıracak, açacak bir reform üzerinde çalışıyoruz Cumhurbaşkanımızın talimatıyla."

AB ile Gümrük Birliği Anlaşması'nın modernizasyonu için yürütülen müzakerelere değinen Çavuşoğlu, "Bugün Schengen vizesini kaldırmak için çalışırken, Avrupa Birliği ile Gümrük Birliği Anlaşması'nın modernizasyonu konusunda müzakereleri tekrar başlatmak için görüşmelerimizi yoğunlaştırdık. Şimdi yeni müzakerelerin başlaması için de Almanya dahil herkesle birlikte çalışıyoruz çünkü herkesin yararına. Avrupa Birliği ülkelerinin yarısından fazlası Türkiye'den daha fazla yararlanacak eğer modernizasyon gerçekleşirse" diye konuştu.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, diğer taraftan başka ülkeler ve bölgeler ekonomik örgütlerle serbest ticaret ya da tercihli ticaret anlaşması müzakerelerini sürdürdüklerini ifade etti.

‘TÜM DÜNYAYA AÇILMAMIZ LAZIM'

Yakın bir zamanda Ukrayna ve Pakistan ile bu anlaşmaları imzalayacaklarını, müzakerelerde son noktaya geldiklerini söyleyen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bölgesel ticaret önemlidir ama tüm dünyaya açılmamız lazım. Vizeleri kaldırırken artık Ukrayna gibi ülkelerle pasaportsuz seyahati gerçekleştirdik, Gürcistan, Ukrayna ve Moldova… Uçak düşürme hadisesinden önce de esasen Rusya ile de bunun müzakerelerini yapıyorduk, toplantı gerçekleştiriyorduk. İnşallah şimdi de Rusya'yla da vizeleri kaldırmak için adımları attık, bir yerden başladık. Yakın zaman içinde de tamamen kaldırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.