Celal Doğan'dan adaylık iddialarına cevap

Celal Doğan'dan adaylık iddialarına cevap
Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP ve İYİ Parti Gaziantep ortak adaylığına ismi geçen Celal Doğan hakkında 'konuştum aday değil' dedi.

Tigris Haber- Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP ve İYİ Parti Gaziantep ortak adaylığına ismi geçen Celal Doğan hakkında 'konuştum aday değil' dedi. Sahte seçmen skandalının boyutları öyle rakamlara ulaştı ki, Sarıkaya ‘Genelkuırmay ciddi şekilde açıklama yapmalıdır’ çağrısı yaptı.


Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP ve İYİ Parti Gaziantep ortak adaylığına ismi geçen Celal Doğan hakkında 'konuştum aday değil' dedi. Sahte seçmen skandalının boyutları öyle rakamlara ulaştı ki, Sarıkaya ‘Genelkuırmay ciddi şekilde açıklama yapmalıdır’ çağrısı yaptı.

Konuya köşesinde yer veren AKP hükümetine yakın Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, sahte seçmen skandalına ilişkin çarpıcı veriler paylaştı.

İLÇE NÜFUSLARI ARTTI

“Örneğin Çankırı’nın Orta ilçesindeki seçmen sayısı 24 Haziran’dan bu yana %95 artmış, 8 bin 379’dan, 16 bin 401’e çıkmış. Ankara Çamlıdere’deki seçmen de iki katına ulaşmış, 6 bin 561 iken, 6 ay içinde 12 bin 493’e yükselmiş. Yeni gelen seçmenler de belirli evlerde veya binalarda kümelenmiş. Belli ki akrabası muhtar, meclis veya belediye başkanı olanların akınıyla karşılaşılmış. Ancak bir aksilik var gibi” diyen Habertürk yazarı Sarıkaya, “Çünkü bir belediye başkanı adayı, bütün sülalesini taşımak istese dahi sayısı 8 bin veya 6 bin kişiye ulaşmaz” ifadeleriyle sahte seçme skandalında gelinen noktaya dikkat çekti.

ASKERİ BİNADA 2 BİN 600 SEÇMEN!

Askeri binalarda dahi sahte seçmenler çıktığını yazar Sarıkaya, “Örneğin Ankara Ahlatlıbel’deki askeri bir küçük binada 2 bin 160 kayıtlı seçmen var. Benzer şekilde Şırnak Uludere’nin bir köyünde bir subaya ait dairede kayıtlı seçmen olarak da 340 kişi görünüyor… Veya Siirt’teki bir dairede 806 geçici güvenlik mensubunun adı bulunuyor. Bursa Yıldırım ilçesinde de 986 askeri öğrenci bir dairede seçmen olarak yazılmış görünüyor” diyen Sarıkaya, “Bunların bir gerekçesi herhalde vardır herhalde. ..İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nın bu kadar ciddi bir konuda bir şekilde açıklaması olmalıdır” şeklinde çağrı yaptı.

BAKANLIK BİNASINDA 220 SEÇMEN ÇIKTI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Ali ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğüne ait binada 220 seçmen tespit ettiklerini açıklayan Habertürk yazarı, İl Müdürü İl Müdürü Bestami Erkoç ile görüştükleri, konuyu şöyle anlattı:

“Benzer bir durumla biz de karşılaştık… YSK verisine göre Ankara Hacıbayram Mahallesi Anafartalar Caddesi 70 numaralı binada 220 seçmen gözüküyordu. Çünkü bölgenin en yakışıklılarından biri olan 70 numaralı iki katlı bina, Ali ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğüne aitti.

ŞİDDET MAĞDURU KADINLAR SEÇMEN OLARAK GÖSTERİLMİŞ

 “Bize sığınan, şiddet mağduru kadınlarımız onlar. Yasa gereği adreslerini gizli tutmamız gerektiği için hepsi bu binada yaşıyor gibi görünüyor; ama seçim günü hepsi kendi sandığında oyunu kullanıyor.”

‘CELAL DOĞAN ADAY DEĞİL’

Sarıkaya yazısında ayrıca CHP ve İYİ Parti’nin Antep adayı olacağı konuşulan Celal Doğan ile de yaptığı görüşmeyi de aktardı. Sarıkaya, Doğan’ın aday olmayacağını aktardı.
Sarıkaya’nın yazısındaki ilgili kısım şöyle:

“Haber Gaziantep’ten yayıldı…

Celal Doğan’ın CHP ve İYİ Partinin ortak adayı olarak Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağı iddiası yer aldı.

Doğan’ın talep etmeleri halinde konuyu müzakere edeceği sözleri de beklentiyi artırdı.

Konunun ilgili taraflarını dün arayıp sordum…

CHP’nin Seçim İşleri Başkanı Seyit torun, ittifak müzakeresi gereği Gaziantep Büyükşehir’i İYİ Parti’ye bıraktıklarını anımsattı, “Bizim aday göstermemiz söz konusu olamaz…” dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı da aday ajandalarının içinde Celal Doğan adının bulunmadığını, böyle bir düşüncelerinin de olmadığını belirtti.

Nitekim Celal Doğan’ı da dün arayıp “Aday olacak mısınız?” diye sordum telefonda kahkaha atıp, “Yapıyorlar mı ki?” sorusuyla karşılık verdi…

SARIKAYA: CELAL DOĞAN FAVORİ ADAY OLABİLİRDİ

Muharrem Sarıkaya’nın Doğan’ın kendisine seçimlerde aday olma konusunda herhangi  bir talebinin olmadığının altını çizerek yazısını şöyle noktaladı:

“Tam telefonu kapatacaktı ki şu tekerlemeyi söyledi (Celal Doğan):

“Madem biliyordun huyunu, niye içtin pazarcının suyunu…”

Şu kadarını da söylemeliyim ki Celal Doğan bir dönem HDP’den milletvekilliği yapmasa, bugün favori adaylar arasında olurdu...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.