CEMEVİ’NDEN ‘BEYAZ FORUM’ EYLEMİNE DESTEK ZİYARETİ

CEMEVİ’NDEN ‘BEYAZ FORUM’ EYLEMİNE DESTEK ZİYARETİ
Diyarbakır’da bulunan Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Cafer Koluman, Sağlıkçıların ‘Beyaz Forum’ eylemine destek ziyareti.

Sağlık emekçilerinin ‘Beyaz Forum’ eylemine destek ziyaretinde bulunan PSAKD Başkanı Cafer Koluman, “Yaşam hakkı özellikle Kürdistan coğrafyasında hiçe sayılmaktadır. Hemen yanı başımızda Sur’da tanık olduğumuz olaylar bunun açık kanıtıdır. Bugün yaşadıklarımız sıkıyönetim döneminde bile yaşanmadı” dedi.

cemevi-(2).jpg

Pir Sultan Abdal Dernekler Diyarbakır Şubesi Cem evi dün sağlık çalışanlarının, Büyük Şehir Belediyesi önündeki  ‘Beyaz Forum’ eylemine destek ziyaretinde bulundu. PSAKD Başkanı Cafer Koluman, Eş Başkan Nurşen Akbal, Alevi Dedesi Hidayet Ulugerçek ve dernek yönetiminin aralarında bulunduğu bir heyetle sağlık emekçilerinin eylemine yapılan destek ziyaretinde dernek eş başkanları birer konuşma yaptılar.

 Sağlık emekçilerinin, çatışma bölgesindeki halkın sağlık hakkının engellenmesine ve sokağa çıkma yasağına karşı başlatmış oldukları ‘Beyaz Forum’ eyleminin 41. Gününde Diyarbakır Cemevi tarafından yapılan destek ziyaretinde konuşan PSAKD Başkanı Cafer Koluman konuşmasına sağlık emekçilerinin mücadelesini selamlayarak başladı.

cemevi-(5).jpg

Koluman,  “41.günü bulan bu onurlu direnişinizi selamlıyoruz. Yaşam hakkı özellikle Kürdistan coğrafyasında hiçe sayılmaktadır. Hemen yanı başımızda Sur’da tanık olduğumuz olaylar bunun açık kanıtıdır. Bugün yaşadıklarımız sıkıyönetim döneminde bile yaşanmadı. Yaşam hakkının hiçe sayıldığı böylesi bir dönemde siz sağlık emekçilerinin burada yanan ateşe bir nebze olsun bir su dökmesi çok anlamlı ve önemlidir. Gittikçe otoriterleşen, tekçiliğe hizmet eden, başkanlık adı altında halklara bir işkence yaşatan bu sisteme karşı olduğumuzu buradan ifade ediyoruz. Gücümüz yettiği oranda birlikte mücadele etmemiz gerektiğini ifade etmek isteriz. Elimizde bu savaşı durduracak bir güç olmayabilir ama ene azından bu gidişata karşı onurlu bir duruşumuzun, direnişimizin olduğunu buradan ifade etmek isteriz” dedi.

cemevi-(4).jpg

‘Beyaz Forum’ eyleminin 41. Gününde Sağlık emekçilerini ziyaret eden PSAKD yöneticileri, sağlık emekçileriyle eylem süreci üzerine yaptıkları sohbetin ardından nöbet eylemini sürdürenlere başarılar dileyerek alandan ayrıldı.

 

Haber: Ali Abbas YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.