Çermik Kuyu Mahallesinin su sorunu çözülüyor

Çermik Kuyu Mahallesinin su sorunu çözülüyor
DİSKİ, Çermik Kuyu Mahallesinin içme suyu sorunu çözüme kavuşturmak için çalışmalar başlattı.

TİGRİS HABER - Çözüm için, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Diski Genel Müdürlüğü, Çermik Kaymakamlığı, Çermik Belediye Başkanlığı ve Kuyu köyü sakinleri ortak çalışma başlattı.

DİSKİ ekipleri, kuraklığın etkisiyle su kaynaklarında meydana gelen azalmalar nedeniyle yaşanan içme suyu sorununu çözmek için proje geliştiriyor. Bu kapsamda DİSKİ Genel müdürlüğü, Çermik Kaymakamlığı, Çermik Belediye Başkanlığı ve Kuyu köyü sakinlerinin ortak çalışmaları ile ekipler Çüngüş ilçesi Sağtepe Mahallesine bağlı Bahçe mezrasında bulunan kaynak suyunu Kuyu mahallesine ulaştırmak için çalışmalar başladı. Yaklaşım 12.100 metre 75’lik pe içmesuyu borusu döşeneceği öğrenildi.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Çermik Belediye Başkanı Şeymus Karamehmetoğlu ve Çermik Kaymakamı Vahit Yılmaz yapımı devam içme suyu hattını yerinde inceleyerek teknik personelden bilgi aldı.

“Su sorunu yaşayan mahalle kalmayacak”

Yatırımların belirli bir plan dâhilinde ve vatandaşın öncelikli ihtiyaçları çerçevesinde yapıldığını belirten Diski Genel Müdürü FıratTutşi, “İl merkezimizde ve tüm ilçelerimizde sorumluluk alanımızda olan bin 47 mahallemizde değerli hemşerilerimizin içme suyuna en kaliteli ve sağlıklı bir şekilde ulaşması için DİSKİ olarak büyük bir gayret ve sorumlulukla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Amacımız değerli hemşerilerimizin hizmetlerimizde en iyi şekilde yararlanmasıdır” dedi. (DİSKİ Basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.