Çermik'li pazarcı esnafının çilesi

Çermik'li pazarcı esnafının çilesi
Çermik ilçesinde kurulu bulunan halk pazarında yeni tezgâhların da açılması ile birlikte yaşanmaya başlanan yer darlığı sorunu nedeniyle belediyeyi duyarsızlıkla suçladı.

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde kurulan halk pazarında yeni tezgahların da açılması ile birlikte yaşanmaya başlanan yer darlığı sorunu nedeniyle kimi pazarcı esnafı tezgahlarını koyacak yer dahi bulamıyor. Yaşanan yer darlığının yanı sıra, pazar alanının araç geçişlerine açık olması pazarcı esnafının yaşadığı sorunlardan bir diğeri. Yaşanan sorunlara rağmen belediye yetkililerinin duyarsız kalmakla suçlayan pazarcı esnafı ise, pazaryeri olarak kullanılabilecek daha büyük bir alanın tahsis edilmesi ve pazarın yerinin çalışır olduğu saatlerde de yolun trafiğe kapalı tutulması gibi çözüm önerilerinin geliştirilmesini bekliyor.

'Araçlar tarafından ezilme tehlikesi yaşıyoruz'

Kendi ürettiği pestil, sucuk, kuru üzüm, kesme, bal, peynir gibi ürünleri pazarda satarak geçimini sağlayan esnaflardan Remziye Aytekin (65) isimli kadın, pazar alanındaki yer darlığını nedeni ile trafiğe açık alanda satmaya çalıştığını, bu nedenle yoldan geçen araçlar tarafından ezilme tehlikesi geçirdiğini ifade etti. 5 çocuk annesi olan Aytekin, araçların pazarın içinden geçmesinden kaynaklı ürünlerinin çoğu zaman ezildiğini ve satılamayacak duruma geldiğini de söyledi. Aytekin, pazarda yaşadıkları sıkıntıların belediye yetkilileri tarafından görülmesine rağmen, çözüm bulunamamasına anlam veremediklerini söyledi. 

'Yazları bu şekilde idare ediyoruz'

Pazar alanında tezgah açan esnafların yaşadığı sorunları yönelttiğimiz AKP'li Çermik Belediye Başkanı Mehmet Akdoğan ise, esnafların yaşadığı sıkıntıyı gördüklerini belirterek, "İlçe merkezinde bulunan pazarda sıkıntılara karşı maddi imkânlarımız yetmediği için yeni bir pazar yapamıyoruz. Şu anda personel maaşlarını dahi zor verebiliyoruz. Ancak trafik komisyonu ile birlikte araçların pazarın kapalı olduğu saatler olan akşam 19.00 ile sabah 07.00 saatleri arasında pazarın ortasından geçen yolu kullanmasına kararına vardık. Yaşanan diğer sorunların önüne geçmeye çalışacağız" dedi.

(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.