Çermik’te E-sınav merkezi devrede

Çermik’te E-sınav merkezi devrede
Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde vatandaşların randevu alarak girebilecekleri motorlu taşıtlar sürücü kursiyerleri teorik sınavlarının tümü artık elektronik sınav merkezinde gerçekleşecek.

TİGRİS HABER - Merkezin Çermik ilçe merkezinde açılması büyük bir şans olarak değerlendirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün toplumsal duyarlılığa verdiği önemin yanı sıra eğitim çıtasını Çermik’te yükseltmek için yaptığı çalışmalar vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ercan Demirkol Anadolu Lisesi binasında hizmet vermeye başlayan E-sınav merkezi ilk haftasında 140 öğrenci usta öğreticilik ve MTSK sınavlarına girdi. E-sınav merkezinin ilçede açılmasıyla beraber vatandaşlar sınavlar için başka ilçe ve il merkezine gitmeye gerek kalmadı.

Sınav merkezi ile ilgili konuşan Kaymakam Vahit Yılmaz, açılan sınav merkezinin ilçe başta olmak üzere, bölgedeki diğer ilçelere de hizmet vereceğini belirterek, “Ehliyet, açık öğretim, çıraklık, kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik gibi birçok sınavın bu merkezde yapılabileceğini; bu sebeple, hemşerilerimizin sınava girmek için ilçe dışına çıkmak zorunda kalmayacaklar. Bu nedenle de ciddi bir tasarruf sağlanacak. Sınav merkezinin ilçemize kazandırılmasında katkıları nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığına ve emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ederim” dedi.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.