Cevdet Yılmaz: "Diyarbakır, Yeni Bir Dönüşüm Yaşayacak"

Cevdet Yılmaz: "Diyarbakır, Yeni Bir Dönüşüm Yaşayacak"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yaptığı ziyaret kapsamında yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapan bir şehir olduğunu, aynı zamanda ticaret, ekonomi ve kalkınma potansiyelinin de bulunduğunu vurguladı.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'a yaptığı ziyaret kapsamında yaptığı konuşmada, şehrin sahip olduğu potansiyelin uzun yıllar terör gibi birtakım nedenlerle harekete geçemediğini belirtti. Ancak huzur ve güven ortamının daha da güçlendiği bir dönemde Diyarbakır'ın bu potansiyelinin harekete geçeceğini ifade etti. Yılmaz, Diyarbakır'ın tarih boyunca medeniyetlere ev sahipliği yapan bir şehir olduğunu, aynı zamanda ticaret, ekonomi ve kalkınma potansiyelinin de bulunduğunu vurguladı.

aa-20230819-31949942-31949938-cumhurbaskani-yardimcisi-yilmaz-diyarbakirda-sehir-bulusmalarinda-konustu.jpg

Yılmaz, Türkiye'nin yüzyılı olarak nitelendirilen dönemin aynı zamanda Diyarbakır'ın yüzyılı olacağını söyledi. Diyarbakır'ın önemine ve sahip olduğu zenginliklere dikkat çekti. Ayrıca, AK Parti hükümetinin Diyarbakır'a verdiği hizmetlerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

aa-20230819-31949942-31949941-cumhurbaskani-yardimcisi-yilmaz-diyarbakirda-sehir-bulusmalarinda-konustu.jpgKonuşmasında Türkiye'nin yeni yüzyılının 85 milyon insanın katkılarıyla inşa edilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, demokrasi, hukuk, teknoloji ve uluslararası ilişkilerde Türkiye'nin daha güçlü bir konuma gelmesi gerektiğini ifade etti. AK Parti'nin milletin taleplerine uygun politikaları benimsediğini, parti olarak uluslararası güç odaklarına değil, milletin verdiği güce dayandıklarını belirtti.

Yılmaz, sosyal destekler ve hizmetlerle gençlerin geleceğe hazırlanmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, ideolojik çatışma ve kavgalar yerine gençlerin eğitim ve gelişimine odaklanılması gerektiğini ifade etti.

Programa AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri ve parti yetkilileri de katıldı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum