Cezaevlerine ziyaretçiler 'HES kodu' ile giriş yapacak

Cezaevlerine ziyaretçiler 'HES kodu' ile giriş yapacak
Cezaevlerine ziyaretçiler, bugünden itibaren yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında "Hayat Eve Sığar kodu" ile alınacak.

TİGRİS HABER - Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu, ceza infaz kurumlarına dışarıdan girecek kişiler için "Hayat Eve Sığar (HES) kodu" uygulamasına geçilmesini önerdi.

Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ise 1 Eylül'den itibaren ziyaretçilerin cezaevlerine HES koduyla giriş yapmalarını kararlaştırdı.

Kod, cep telefonlarına indirilen HES uygulamasından ya da SMS'le alınabiliyor. "Hayat Eve Sığar" uygulaması, Play Store ve App Store üzerinden cep telefonlarına ücretsiz indiriliyor.

HES kodu

Sağlık Bakanlığının, vatandaşların bölgelerindeki risk durumlarına bakabilmelerine, kendi sağlıklarını takip edebilmelerine imkan tanıyan "Hayat Eve Sığar" mobil uygulaması 21 Mayıs'ta güncellenerek "HES" kodu eklenmişti.

Şehirler arası seyahatlerde, iş yerlerinde ve bireysel iletişim gerektiren tüm kamusal mekanlarda kullanılmaya başlanacak HES kodu ile vatandaşların kontrollü sosyal hayatta güvenliği en üst düzeye çıkarılması hedeflenmişti. (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.