CHP Diyarbakır İl Başkanı: İktidar esnafa sahip çıkmıyor

CHP Diyarbakır İl Başkanı: İktidar esnafa sahip çıkmıyor
CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, salgın döneminde esnafın yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, salgın döneminde Türkiye genelinde 700 bin esnafın kepenk kapattığını söyledi.

CHP il başkanları eş zamanlı olarak yaptığı açıklamayla, esnafın salgın döneminde yaşadığı sorunlara dikkati çekti. CHP Diyarbakır İl Başkanlığı, konuya dair parti binasında basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Gönül Özel, esnaf her gün kötüleşen ekonomik koşullar altında ezilirken dayanacak gücünün kalmadığını belirterek, salgın döneminde 700 bin esnafın dükkanını kapatırken, iktidarın sosyal devlet olarak esnafa karşılıksız tek kuruş yardımda bulunmadığını söyledi. İktidarın bugüne kadar esnafın bir tek derdine çözüm bulmadığını dile getiren Özel, "Tüm bu olumsuz tablo yetmezmiş gibi iktidarın yoksullukla karşı karşıya kalan esnafa iban numarası atarak para istemiştir" dedi.

 Sorunlara karşı Esnaf Bakanlığı’nın kurulmasını talep eden Özel, esnaflar için sicil affının çıkarılması, kiralarda stopajın kaldırılması, zincir mağazalar ve AVM'ler için düzenleme yapılması, sosyal güvenlik primlerinin, işyerlerinin kapalı olduğu dönemde hazine tarafından karşılanması, esnafa yönelik icra işlemlerinin durdurulması gibi 17 maddelik talepte bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.