CHP ile İYİ Parti yerel seçim adaylarında anlaştı

CHP ile İYİ Parti yerel seçim adaylarında anlaştı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i parti genel merkezinde ziyaret etti.

Tigris Haber- CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ziyaretinde Genel Başkan Yardımcıları Bülent Kuşoğlu ve Seyit Torun eşlik etti.

Yarım saatlik görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Akşener ortak basın toplantısı düzenledi.

İlk olarak konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Cumhuriyet tarihinde ilk kez demokratik anlamda çok geniş bir işbirliğini İYİ Parti ile hayata geçiriyoruz. Biz demokrasi mücadelesi veriyoruz. Huzur içinde birlikte yaşama mücadelesi veriyoruz. Vatandaşa hizmet etmek, hizmet ederken her kuruşun hesabını vatandaşa vermek... Kavgadan yana değiliz, huzurdan yanayız, barıştan yanayız. İsteriz ki tüm belediye başkanlarımız kentlerimizi huzur içinde yönetsinler ve hiçbir ayrımcılık yapmasınlar.

“İYİ Parti ile yaptığımız işbirliğinin kahramanları var. İki arkadaşımız İYİ Parti'den, iki arkadaşımız Cumhuriyet Halk Partisi'nden. Emeği ödüllendirmek gerekiyorsa bu 4 arkadaşıma hepinizin huzurunda teşekkür etmek isterim. Bu demokrasi anlayışı uzlaşma kültürünü Türkiye'nin önüne koyduğumuz için son derece mutluyum. Bu konuda bizi yüreklendiren sayın Genel Başkana teşekkür ediyorum.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise şöyle konuştu:

“İlk işbirliği kararımızı Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezinde yapmıştık. Bugün sonuçlandırdığımızı sizinle paylaşmak üzere İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir aradayız. Ben de hem Cumhuriyet Halk Partisi temsilcisi olan iki arkadaşımızı hem de müzakereleri yürüten İYİ Parti'den iki arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Zaman zaman intiharın eşiğine geldiler ama durum iyi.

“Türkiye'de ortak çalışmaların olabileceğini, ortak çıkarların Türkiye adına ortaya konabileceğini, kişisellikten uzak bir çalışma biçiminin olabileceğini bu arkadaşlarımız sağlamış oldular. Biz yerel seçimlere gidiyoruz ama izliyoruz ki sanki savaşa giriyoruz. Bir kere Türkiye'nin coğrafyası nedeniyle, jeopolitiği nedeniyle hem iktidarın hem muhalefetin Türkiye ile ilgili hedefleri, talepleri olan grup, ülke, terör örgütleri konusunda son derece dikkatli olması gerektiğini, Türkiye'yi korumak için ne gerekiyorsa yapması gerektiğini her iki başkan olarak defalarca iktidarın yanında durduk. Burada bir sorun yok. Ama biz yerel seçime giriyoruz, muhtar, belediye meclis üyesi, il ilçe büyükşehir belediye başkanı seçeceğiz. Dolayısıyla savaş tamtamları eşliğinde kutuplaştırıcı, milleti birbirine düşüren iki siyasi partinin de kurumsal taraftarı, yöneticisi, seçmeni var nasıl ki cumhur ittifakını oluşturan iki siyasi partinin olduğu gibi. Sayın Kılıçdaroğlu da ben de bugüne kadar cumhur ittifakını oluşturan iki siyasi partinin sistemine hakaret eden, taciz eden bir dil kullanmadık. Ama bu işbirliğini destekleyen iki siyasi partinin demin saydığım unsurlarını oluşturan ki Türk milletinin büyük bir bölümü bu. Bu insanların tümüne hakaret etmek, onları tahkir etmek, yok farzetmek Türkiye'yi yönetme iddiasında bulunan ve yönettiğini zanneden yöneticiler açısından gerçekten utanç vericidir.

 

“Biz bütün bunlara rağmen huzurun, kardeşliğin ve sadece yerel seçimler olduğunu ve o yerel seçimlerde aday olan arkadaşlarımızın projelerinin tartışılacağı, o şehre hangi hizmetlerin yapılacağının adaylar tarafından güzel bir rekabet arasında yapılmasını sağlayacağzı. Bütün bu ötekileştirici, kutuplaştırıcı, düşmanca dili kaele almayacağız ve milletimize birer birer ulaşma yolunu seçeceğiz.”

CHP-İYİ Parti ittifakında il il dağılım şöyle:

Adana: CHP

Ankara: CHP

Antalya: CHP

Aydın: CHP

Balıkesir: İYİ Parti

Denizli: İYİ Parti

Eskişehir: CHP

Antep: İYİ Parti

Hatay: CHP

İstanbul: CHP

İzmir: CHP

Maraş: CHP

Kocaeli: İYİ Parti

Kayseri: İYİ Parti

Konya: İYİ Parti

Malatya: CHP

Manisa: İYİ Parti

Muğla: CHP

Sakarya: İYİ Parti

Samsun: İYİ Parti

Tekirdağ: CHP

Trabzon: İYİ Parti

Afyon: İYİ Parti

Aksaray: İYİ Parti

Artvin: CHP

Bartın: CHP

Bilecik: CHP

Bolu: CHP

Burdur: CHP

Çanakkale: CHP

Düzce: İYİ Parti

Edirne: CHP

Elazığ: İYİ Parti

Erzincan: CHP

Giresun: CHP

Isparta: İYİ Parti

Kastamonu: CHP

Kilis: İYİ Parti

Kırklareli: CHP

Kırıkkale: İYİ Parti

Kırşehir: CHP

Nevşehir: İYİ Parti

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.