“CHP Meclis grubunu Diyarbakır'da toplayın”

“CHP Meclis grubunu Diyarbakır'da toplayın”
Diyarbakır’da kayyum protestolarına katılan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na seslendi: “Kılıçdaroğlu meclis grubunu, il başkanlarını, belediye başkanlarını derhal Diyarbakır'da toplamalıdır."

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atanmasına tepkiler 10. günde de sürüyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin önünde toplanmasına izin verilmeyen kitle 10. Günde de Lise Caddesi'nde buluştu.

Oturma eylemi yapan kitle zılgıtlarla, sloganlarla, ıslıklarla eylemi sürdürüyor.

Oturma eylemine katılan HDP milletvekili Ahmet Şık ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan bir açıklama yaptı.

“Demokrasiye ya sahip çıkacaksınız, ya da çıkmayacaksınız”

 HDP’li Şık, "Demokrasi mücadelesi her şeyden önce samimiyet gerektirir. Türkiye gibi faşizmin kurumsallaştırılmaya çalışıldığı bir ülkede, ayrıca cesaret de gerektiriyor. Ama şunu bilin ki korkaklar yaşamaz, sadece hayatta kalırlar" ifadelerini kullandı.

Şık konuşmasının devamında, "Burada ve diğer şehirlerde insanlar, barış ve demokrasi için mücadele ediyorlar. Bu mücadele çocuklarının geleceği içindir. Yaşatılan hukuksuzluklar, sadece Kürt halkının değil, tüm Türkiye halklarının demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inanan, barış talep eden herkesin ortak sorunudur. Demokrasiye ya sahip çıkacaksınız, ya da çıkmayacaksınız. Karar sizin.

Öldürmekle, hapsetmekle, diz çöktüremediğiniz bu halkı, iradesini gasp ederek yıldıracağını sanan, teslim alacağını sanan faşistlere de iki çift sözümüz olacak: vardık, varız, var olacağız" dedi.

aaaa.jpg

“Kılıçdaroğlu, meclis grubunu Diyarbakır'da toplamalıdır”

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan oturma eylemine katılarak bir açıklama yaptı. Kaplan yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Zaman geçirmeden Sayın Kılıçdaroğlu meclis grubunu, il başkanlarını, belediye başkanlarını derhal Diyarbakır'da toplamalıdır" çağrısı yaptı.

“Milyonlarca insan açken, 170 bin liraya takım elbise alıyorlar”

Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) adına bir konuşma yapan Sezgin Kartal "Bu darbe sadece Kürt halkına değil, Türkiye'de yaşayan milyonlarca emekçinin alınterine karşı yapılmış bir darbedir. Milyonlarca insan işsizlikle açlıkla yoksullukla boğuşurken, bunlar kendine 170 bin liraya takım elbise alıyorlar, bakanlarına 40 bin liraya hediye alıyorlar, altın varaklı banyolar yaptırıyorlar" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.