CHP’den Ayşe öğretmene ziyaret

CHP’den Ayşe öğretmene ziyaret
CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Ayşe Çelik’i ziyaret etti.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ile CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın, katıldığı bir televizyon programında ‘çocuklar ölmesin’ dediği için ceza alan ve geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Ayşe Çelik’i evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Anayasa Mahkemesi, Beyaz Show programına bağlanarak ‘’Çocuklar ölmesin’’ diyen ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hapse mahkum edilen Ayşe Çelik'in "ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiğine karar verdi ve ‘’Spontane konuşmalara tahammül göstermek gerekir’’ dedi. İhlalin sonuçlarının ortadan kaldırılması için yeniden yargılama yapılacak. AYM, halen cezaevinde bulunan öğretmen Ayşe Çelik'e 5 bin 500 lira manevi tazminat ödenmesini de kararlaştırdı. AYM’nin kararının ardından, 6 aylık kızıyla birlikte cezaevine giren Çelik, mahkemece tahliye edildi.

Anayasa Mahkemesinin kararından sonra tahliye edilen Ayşe Çelik’e ziyaretçi akını sürüyor. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ile CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın ve CHP İl Başkan Yardımcısı Gönül Özel ile birlikte Ayşe Çelik’i evinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Ayşe Çelik 'çocuklar ölmesin' sözleri nedeniyle ceza almıştı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.