CHP’den HDP operasyonlarına ilk tepki

CHP’den HDP operasyonlarına ilk tepki
HDP’ye yönelik operasyonlara ilk tepki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ndan geldi. Tanrıkulu, “Bu sabah yapılan gözaltılar Saray’a düğün hediyesidir” dedi.  

TİGRİS HABER- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 5-9 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenlenen Kobane eylemlerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamında 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilenler arasında HDP'li eski milletvekilleri Nazmi Gür, Ayla Akat Ata, Emine Ayna, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Ayhan Bilgen, belediye başkanları ve MYK üyeleri de var. HDP operasyonlarına ilk tepki CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ndan geldi.

Saray’a düğün hediyesidir

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tanrıkulu, “Ayhan Bilgen, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve bir çok siyasetçi sabah saatlerinde gözaltına alındılar. Nedeni 6-8 Ekim 2014 Kobane olaylarıymış. Aradan tam 6 yıl geçmiş, soruşturulmuş, ifade vermiş ve yargılanmışlar. Bu sabah yapılan gözaltılar Saray’a düğün hediyesidir!” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.