CHP’den ‘Kürt açılımı’

CHP’den ‘Kürt açılımı’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ‘sorunlarına kalıcı çözümler üretmek ve ortak yaşamın önemine vurgu yapmak için’ Kürt illerine yönelik bir ‘açılım’ başlattı.

Başta CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri olmak üzere, milletvekilleriyle bölgeye sık sık ziyaretler gerçekleştirmeyi planlayan ana muhalefet partisi, kanaat önderleriyle daha sık bir araya gelecek, halkla daha çok temas kuracak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, bir süredir Kürt illerini ziyaret ederek, yeni yapılanmanın temellerini hazırladıklarını söyledi.

Partisinin, bölgeden oy alma kaygısıyla hareket etmediğini söyleyen Aksünger, şunları ifade etti:

"CHP olarak bölgeye ihtimam gösteriyoruz. Ortak yaşama katkı koymak istiyoruz. Bu birinci hedefimiz. İki haftadır ben de sürekli bölgedeyim. Merkez Yürütme Kurulumuzdan, milletvekili arkadaşlarımızdan bölgede bulunanlar var. Doğu ve Güneydoğu'ya daha fazla hassasiyet göstereceğimiz bir planlama yaptık. Bölgede ayrıca yeni bir örgütlenme modelini oluşturuyoruz. Bu model, karşıtlık yerine 'ortak yaşam üzerinden neler yapılabileceğini' içeriyor. İnsanların dertlerini dinleyerek, çözüm önerilerimizi aktarma noktasındaki sorunları ortadan kaldırmak istiyoruz."

Aksünger, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "bölgedeki sorunun TBMM'de çözülmesi gerektiğini, buna CHP'nin her türlü katkıyı sağlayacağını" söylediğini anımsattı.

Aksünger, Diyarbakır'dan Van'a, Mardin'den Bitlis'e, Bingöl'den Siirt, Ağrı, Antep, Adıyaman ve Maraş'a kadar bölgede CHP'nin etkinliğini artıracaklarını söyledi. (Kaynak: AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.