CHP’li Akkuş: Cezaevlerindeki vakalar gizleniyor

CHP’li Akkuş: Cezaevlerindeki vakalar gizleniyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, “Bilgi edinme ve soru önergelerimize de yanıt verilmiyor ama açık cezaevindeki mahkumların koronavirüs izni iki ay daha uzatıldı” dedi.

GRİS HABER - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, cezaevindeki COVID-19 vakalarının açıklanmadığına dikkat çekti:

“Virüsün yayılması çok kolay olan cezaevleri ile ilgili sağlıklı bilgi alamıyoruz. Sürecin başından beri Adalet Bakanına cezaevlerindeki hasta sayısını şeffaf bir biçimde açıklama çağrısı yapıyoruz ancak halen gizleniyor. Bilgi edinme ve soru önergelerimize de yanıt verilmiyor.”

“Mücadele etmek yerine gizleniyor”

Gamze Akkuş İlgezdi, “Konu hakkında vermiş olduğum bilgi edinme başvurusuna Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Namık Kemal Varol tarafından 17 Haziran’da açıkladık diye yanıt veriliyor. 48 gündür cezaevindeki veriler açıklanmıyor” açıklamasını yaptı.

17 Haziran verisine göre 6 tutuklu veya hükümlü COVID-19 nedeniyle yaşamını yitirdi. Virüs tanısı konulup iyileşen tutuklu ve hükümlü sayısı 374 olarak açıklandı. Aktif vaka sayısı ise 7’ydi.

Bu tarihten beri başka açıklama yapılmadığını ifade eden CHP Milletvekili şunları söyledi:

“Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü verileri açıklamazken açık cezaevinde kalan mahkumların koronavirüs iznini 31 Temmuz tarihi itibarıyla üçüncü kez iki ay daha uzatıldı.

“Cezaevlerinde giderek artan bir risk söz konusudur ancak bakanlık koronavirüs ile mücadele etmek yerine, veri gizleyerek basından ve kamuoyundan vakaları gizleme derdinde.”

Bakana tekrar verileri şeffafça açıklama çağrısı yapan İlgezdi, “Koronavirüs tespit edilen tutukluların tedavi edilmediği ile ilgili haber sürekli basında yer alıyor. Bu iddiaların derhal araştırılarak, hasta tüm tutuklu ve hükümlülerin sağlık hizmetinden yararlanmaları sağlanmalı” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.