CHP’li Özel’den HDP’ye yönelik operasyona tepki

CHP’li Özel’den HDP’ye yönelik operasyona tepki
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, HDP’ye yönelik ‘Kobane’ operasyonlarına tepki gösterdi. Özel, “Halkımız sandıkta bu hukuksuzluk ve adaletsizliğe sandıkta cevap verecektir” dedi.

TİGRİS HABER- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı “Kobanê soruşturması” kapsamında 7 ilde 82 kişi hakkında gözaltı kararı sonrası 2014 yılı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Operasyon sorunların üstünü örtmeye yöneliktir

Gözaltı kararının ardından birçok kesimden tepkiler sürüyor. CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, Kobane olaylarının üzerinden 6 yıl geçtiğini hatırlatarak, “Kobane olaylarının üzerinden 6 yıl, aynı konuda soruşturmanın üzerinden 4 yıl geçtikten sonra yürütülen bu soruşturma ve gözaltıların yargıyla, hukukla açıklanacak hiçbir yanı yoktur.  Bu karar yargının siyasallaştığının somut göstergesidir. Ama unuttukları bir şey var, bir gün bu hukuk ve adalet herkese lazım olacak. HDP'ye yönelik bu operasyon siyaset yapma hakkına, muhalefeti bastırmaya, iktidar politikalarının yarattığı sorunların üzerini örtmeye yöneliktir. Halkımız birçok şeyin farkına varmaya başladı. Halkımız bu adaletsizliğe ve hukuksuzluğa sandıkta cevap verecektir” ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.