CHP'nin ilk kadın başkanı: Diyarbakır'a hizmet etmek için mücadele edeceğiz

CHP'nin ilk kadın başkanı: Diyarbakır'a hizmet etmek için mücadele edeceğiz
CHP’nin Diyarbakır’daki ilk kadın İl Başkanı olarak seçilen Gönül Özel mazbatasını alarak göreve başladı. Tebrikleri kabul eden Özel, “Halkımızın ve kurumların yoğun ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Bize verilen bu sorumluluk ile başta Diyarbakır’a ve ülkemize hizmet etmek için mücadele edeceğiz” dedi.

CHP’nin ilk kadın başkanı Tigris Haber’e konuştu

Diyarbakır'da geçtiğimiz hafta yapılan CHP İl Kongresi’nde kadın aday Gönül Özel büyük bir sürpriz yaparak CHP Diyarbakır İl Başkanlığı'na seçilmişti. CHP’nin Diyarbakır’daki ilk kadın İl Başkanı olan Özel mazbatasını alarak göreve başladı. Partililerin yoğun ilgisiyle karşılanan Özel ilk açıklamasını Tigris Haber’e yaptı.

chp-gonul123.jpg

Malatya doğumlu olduğunu belirten Özel, 30 yıl devlet memurluğu yaptığını emekli olduktan sonra aktif siyasete atıldığını belirterek, “6 yıldır CHP Diyarbakır İl örgütünde aktif olarak siyaset yapıyorum” dedi.

Diyarbakır’a hizmet etmek için mücadele edeceğiz

Daha önce il başkanlığı ile ilgili bir niyetinin olmadığını ifade eden Özel, “Bildiğiniz gibi 1 ay önce Genel Merkez İl Başkanı ve yönetimi görevden almıştı. Kongre sürecine giderken öneri geldi. Son bir hafta oluşan koşullardan dolayı bende arkadaşlarımın bu önerisine sıcak baktım ve aday oldum. Seçimlerde Abdurrahman Aslan bey ile yarıştık. 65 oy ben, 50 oyda Abddurrahman bey almıştı. Beni bu göreve layık gören delegelerimize teşekkür ediyorum. Bize verilen bu sorumluluk ile başta Diyarbakır’a ve ülkemize hizmet etmek için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

İl ve İlçe örgütlerimizle bir araya gelip yol haritası belirleyeceğiz

CHP’nin Diyarbakır’da ilk kadın başkanı olmasından dolayı gurur duyduğunu kaydeden Özel, “Yakın sürede İl ve İlçe örgütlerimizle bir araya gelip yol haritamızı belirleyeceğiz. Ötekileştiren değil birleştiren bir yöntemle hareket edip halkımızın sorunlarını dile getirme ve çözme konusunda çalışmalar yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

Tebrik için gelen vatandaşlara çağrıda bulunan Özel, “Seçilmem nedeniyle tebrik etmeye gelen dostlardan ricam çiçek getireceklerine LÖSEV ve Eğitim Gönüllüleri Vakfına destekte bulunsunlar” dedi.

chp-gonul.jpg

Bu arada CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül ve eşi, eski CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın yeni seçilen Özel’i ziyaret ederek başarılar diledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum