VİDEO - CHP’nin Kürdistan ziyaretine Diyarbakır’dan destek

VİDEO - CHP’nin Kürdistan ziyaretine Diyarbakır’dan destek
Cumhuriyet Halk Partisinin Irak Kürdistan Bölgesel yönetimini ziyareti Türkiye genelinde büyük yankı uyandırırken, gezinin ruhu Diyarbakır’da da değerlendirildi.

Ziyareti değerlendiren Sapan: Anlamlı ve önemli

TİGRİS HABER - Medyascope temsilcisi Ferit Aslan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Nurullah Edemen ve CHP 25.dönem Diyarbakır Milletvekili adayı, gazeteci Naci Sapan’la görüşerek, gezi ile ilgili değerlendirmeleri aldı.

Ne dediler;                                   

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığındaki heyetin Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne ilk ziyareti bölgedeki sivil toplum kuruluşları tarafından önemli ve olumlu karşılandı.

Ziyaretler sık yapılmalı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, CHP ziyaretinin gecikmiş ama önemsenmesi gereken bir ziyaret olduğunu belirterek “CHP, ‘Kürt sorununu ben çözerim’ şiarıyla yola çıkıyor Türkiye’de, bizde şunu diyoruz ki Kürt sorunu sadece Türkiye’nin Kürtler’i ile muhatap olmaktan çıkıp bir uluslararası ve Ortadoğu sorununa dönüşmüştür. Türkiye’de sorunu çözmeye ve iktidara aday bir partiyseniz olmazsa olmazınız bu diyalogları geliştirmeniz, yılda bir ziyaret değil, ziyaretler, görüşmeler ve çözüm oluşturan politikalar geliştirmeniz gerekiyor” dedi.

Bazı taşlar yerinden oynar

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Nurullah Edemen ise, CHP’nin Irak Kürdistan yönetimine yaptığı ziyaretin olumlu ve önemli bir gelişme olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de ana muhalefet partisinin en başta komşu ülkelerimiz ile ilgili ilişkileri geliştirmeleri gerekiyor. Bana göre geç kalınmış bir ziyarettir. Bu Türkiye’de bazı taşların yerinden oynayacağını net olarak ortaya koyuyor” dedi.

Bu hamle, iktidarın gelişinin işareti

Gazeteci Naci Sapan da, CHP’nin ziyaretini çok olumlu bir ziyaret olarak değerlendirdiğini, Kürt meselesinin sadece Türkiye ile ilgili bir mesele olmadığını, Ortadoğu sorunu olduğunu söyledi. Sapan, “Kürt meselesi, İran, Irak ve Suriye’yi kapsayan çok önemli bir sorundur. Bugüne kadar sorunun çözümü için birçok deneme yapıldı ama geldiğimiz nokta itibariyle henüz bir sonuç yok. CHP’nin gelecekte iktidar olacağının sinyalleri toplumda kendini hissettirmeye başladı. Bu da CHP parti kadrolarını harekete geçirdi. Hem Türkiye’nin hem Ortadoğu’nun en önemli sorunu olan Kürt sorununun çözümü ile ilgili en doğru adres Barzani adresiydi. Oradaki aktörlerle de görüşme yapılmasıydı. Bu anlamda ziyaret bana göre çok anlamlı ve önemli.” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.