Çin Seddi'nde delik açan çılgın ikili tutuklandı

Çin Seddi'nde delik açan çılgın ikili tutuklandı
Çin'in Shanxi eyaleti polisi, kazı makinelerinin açtığı izleri takip ederek Çin imparatorları tarafından inşa edilen yapının kalıntıları olan duvarın bir bölümünden kestirme bir yol açılan yerin tespit edildiğini açıkladı.

TİGRİS HABER - Çin Seddine geri dönüşü mümkün olmayan hasar verdiler. Sedte yerel seyahat süresini kısaltmak için kazı çalışması yapan 2 kişi tutuklandı. Ming döneminden kalma olduğu belirtilen duvarda kazı çalışması yapanlar duyanları hayretler içine bıraktı.

Kepçe kullandılar!
Seddin bir tarafından öteki tarafına geçişi kısaltmak amacıyla Çin Seddi'nde kapı açmaya çalışan iki çılgın gözaltına alındı.

Çılgın ikili sorguları sırasında yerel seyahat süresini kısaltmak amacıyla duvarda kestirme bir yol açmak için bir kepçe kullandıklarını itiraf etti.

Binlerce kilometre uzunluğunda bölümlere ayrılan Çin Seddi'nin inşasına M.Ö. üçüncü yüzyılda başlanırken, inşaası yüz yıllar sürmüş.

Delik açılan kısmın Pekin'e arabyla yaklaşık altı saat uzaklıkta olduğu belirtildi.

Şüphelilerin, önemli araştırma değerine sahip nispeten sağlam bir bölüm olarak tanımlanan Ming dönemi duvarında geri dönüşü olmayan hasara neden oldukları bildirildi.

Çin televizyonu, antik seddin kalıntıları olduğu anlaşılan uzun, yükseltilmiş bir zemin bölümünden tozlu bir yolun kesildiği sahneyi yayınladı.

CCTV'den yapılan açıklamaya göre olayla ilgili soruşturma devam etmekte.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.