Çınar Şehitlerini Andı

Çınar Şehitlerini Andı
Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde 13 Ocak 2016 tarihinde PKK mensupları tarafından gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında şehit olan 1’i polis,3’ü çocuk olmak üzere 6 kişi ilçede düzenlenen etkinliklerle anıldı. Anma etkinlikleri sırasında duygu dolu anlar yaşandı.

Tigris Haber- 3’ü Çocuk 6 Kişi Hayatını Kaybetti

Çınar Şehitlerini andı. Çınar ilçe Emniyet Amirliği ve lojmanlarına 13 Ocak 2016 günü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen bomba yüklü araçla saldırıda, polis memuru 29 yaşındaki Mehmet Şenol Çiftçi, 4 yaşındaki kızı Mevlüde İrem Çiftçi, polis lojmanlarının yanında çöken 2 katlı evde yaşayan 35 yaşındaki Lokman Açıkgöz, 11 yaşındaki oğlu Murat Alper Açıkgöz, 2 yaşındaki kızı Ecrin Açıkgöz ve polis eşi Esra Köse Başaran şehit olmuş, 48 kişi de yaralanmıştı.

cinar-sehitlerini-andi33333333.jpg

İlçe tarihinin en acı olayları arasında yer alan terör eyleminin üçüncü yıldönümünde olayda hayatını kaybedenler çeşitli etkinliklerle anıldı. Etkinlikler sırasında,olayda yakınlarını kaybeden vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı,bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Yakınları, Duygusal Anlar Yaşadı

Çınar Kaymakamlığı tarafından olayda hayatını  kaybedenlerin anısına yaptırılan  Şehitlikte organize edilen anma programında Kuranı Kerim okundu, dualar edildi.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Şehitlik anıtına karanfiller bırakıldı.

 Çınar Kaymakamı Selami Kaya ile birlikte Ak Parti İlçe yönetimi , İlçe Emniyet Amirliği, İlçe Jandarma Komutanlığı, kurum amirleri ve vatandaşların katıldığı anma programında duygusal anlar yaşandı.

Şehitler İçin Mevlid Programı

 3 küçük bebeğin de şehit olduğu saldırıda hayatını kaybeden şehitlerin fotoğrafının yer aldığı Branda şehit düştükleri yerin karşısına asıldı.

Çınar Yeşil Cami’de de Şehitler için okunan Kur’anı Kerim hatimleri teslim edildikten sonra Mevlit programı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.