Cizre HDP’ye baskın, 8 gözaltı

Cizre HDP’ye baskın, 8 gözaltı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre ilçe binasına özel harekât polisleri sabahın erken saatlerinde baskın yaptı. Baskında İlçe eşbaşkanı Mesut Nart’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

TİGRİS HABER - İlçe örgütü binasının kapılarını kırarak giren polis, arama yaptı. İki saatlik aramanın ardından Cudi, Dağkapı, Nur Mahalleleri ile Dirsekli köyü ve Dirsekli Konutlarında ev baskınları yapıldı. Baskınlarda HDP İlçe Eşbaşkanı Mesut Nart, HDP İlçe yöneticisi Esmer Çıkmaz, Osman Küçük, Maruf Eliş, Şerif Elçioğlu, Hacı Dalmış, Ahmet Benzer ve Zeliha Yardak'ın gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltı gerekçesi bilinmezken, 8 kişinin İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü kaydedildi.

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. İmir şu ifadeleri kullandı:

“AKP polisi bu sabah yine HDP Cizre İlçe  Parti binamızı basarak aralarında eşbaşkanlarımızın da olduğu birçok kişiyi gözaltına aldı. Anlaşılan ne kumpasları ne de düşman hukukları durmayacak. Tükendiniz ve ne yaparsanız yapın size boyun eğecek bir Cizre göremeyeceksiniz. Parti binamızın her tarafı, barbarca dağıtılmış bacadan çıkan küllerle duvarlar çizilmiş, kapılar pencereler kırılarak bütün eşyalar dağıtılmış. İzmir’de yine parti binasında katledilen Deniz Poyraz’ın ve eski Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın fotoğraflarını yerlere atmışlar. Dün bir avukatı katletmeye çalıştılar kumpasları ortaya çıkınca, bugün dünkü kumpası örtmek için yeni bir kumpas peşindeler. Hepiniz yargılanacaksınız, bu düzenbazlıkların hiçbiri sizi kurtaramayacak. Yüz binler adına size sesleniyorum; Sonuç alamayacaksınız emellerinize ulaşamayacaksınız, dün nasıl kirli hesaplarınızı bozduysak bu gün de bu alçakça saldırılarınıza boyun eğmeyeceğiz hesaplarınızı Botan'dan sizinle birlikte göndereceğiz. Buradayız, burada olmaya devam edeceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.