Çocuğa cinsel istismar: 6 kişi tutuklandı, 30 kişinin ismi geçiyor

Çocuğa cinsel istismar: 6 kişi tutuklandı, 30 kişinin ismi geçiyor
Şırnak Beytüşşebap’ta bir çocuğa yönelik yaklaşık 3 yıldır sistematik bir şekilde cinsel istismarda bulunan 6 kişinin tutuklanırken, 30 kişinin daha ismi geçiyor.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde bir çocuğa yönelik sistematik cinsel istismara karışanların sayısı artıyor. Edinilen bilgilere göre, istismar olayı yaklaşık 3 yıl önce başladı. Bu süre zarfında aralarında korucuların da bulunduğu istismarda bulunan kişiler, çektikleri görüntülerle şantaja başvurdu. İstismar olayı yaklaşık 2 yıldır tüm ilçede konuşuluyor olmasına rağmen, idari ve hukuki hiçbir müdahalede bulunulmadı.

 'Gizli' soruşturma

 Olay, geçtiğimiz hafta iki tanığın ihbarı sonucu açığa çıktı. Yapılan ihbardan hemen sonra Beytüşşebap Cumhuriyet Savcısı tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. "Gizli" bir şekilde yürütülen soruşturma sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından istismara maruz bırakılan çocuk "koruma" altına alınarak, farklı bir kente götürüldü. Burada psikolog eşliğinde çocuğun beyanı alındı. Verilen beyan sonrası, Beytüşşebap Belediyesi personeli C.A. ile korucular M.K. ile A.K., H.A., E.A., C.K. ve F.T. hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

 Çok sayıda isim geçiyor

 İlçede 27 Ekim’de yapılan ev baskınlarında C.A. H.A., E.A., C.K. ve F.T. gözaltına alındı. Bir gün sonra adliyeye sevk edilen zanlılar, savcılık ifadelerinin ardından "nitelikli cinsel istismar" suçundan tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. 5 kişi de çıkarıldıkları mahkemece aynı gerekçeyle tutuklandı. Tutuklananlar ifadelerinde, hakkında gözaltı kararı bulunan korucu M.K.'yi işaret etti. Ayrıca, verilen ifadelerde 30’a yakın kişinin ismi geçtiği öğrenildi. 

 Korucu tutuklandı

 Hakkında gözaltı kararı çıkarılan korucular M.K. ve A.K. de olayla bağlantılı olarak dün gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen koruculardan A.K. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken, M.K. ise "nitelikli cinsel istismar" suçundan tutuklandı. (Kaynak: MA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.