Çocuk kıyafetlerinde zehirli madde bulundu

Çocuk kıyafetlerinde zehirli madde bulundu
Greenpeace'in yaptığı araştırma sonuçlarına göre, dünyaca ünlü markaların ürettiği çocuk giysileri ve ayakkabılarında zehirli kimyasal maddeler bulundu.

İstanbul - Greenpeace'in yaptığı araştırma sonuçlarına göre, Nike, Burberry, Puma ve Gap gibi markaların ürettiği çocuk giysileri ve ayakkabılarında zehirli kimyasal maddeler bulundu. Araştırmaya göre, içinde zararlı madde bulunan giysiler arasında Türkiye'de üretilen ve başka ülkede üretilip Türkiye'de satılan ürünler de bulunuyor. Test edilen her markada zehirli kimyasal maddeler bulunduğunun vurgulandığı araştırma sonuçlarına göre, çocuk giysilerinde bulunan zehirli madde seviyesi yetişkinlerde bulunanlar kadar yüksek. Başka ülkede üretilmiş, Türkiye'den incelemeye alınan 5 ürünün hepsinde zararlı kimyasal maddelere rastlanırken Türkiye'de üretilen Nike, Gap ve Puma ürünlerinde zararlı kimyasal maddeler bulundu. Aralarında American Apparel, Primark, Adidas ve Disney gibi üreticilerin bulunduğu 12 markanın üretiminde kullanılan çeşitli zehirli maddeler ise sadece giysilerde bulunmuyor. Bu kıyafetlerin üretimi sırasında çevreye salınan zehirli maddeler özellikle çocukları daha çok etkiliyor.

Greenpeace ise dünyanın en büyük tekstil üreticisi ve kimyasal madde kullanıcısı Çin hükümetinin tekstil sektöründe zararlı kimyasalların kullanımını durdurmasını talep etti. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.