Çocuk oyun gruplarının yenileme çalışmaları devam ediyor

Çocuk oyun gruplarının yenileme çalışmaları devam ediyor
Kentte bulunan parklarda eskiyen ve kırılan çocuk oyun grupları ile fitnees aletlerini yenilemeye devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, okul bahçelerine bank ve çöp kovaları yerleştiriyor.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, parklarda eskiyen, kırılan ve kullanılacak durumda olmayan çocuk oyun grupları ve fitnees aletlerini yenileme çalışmaları sürüyor. Yenileme işleminde ekipler, Koşuyolu Parkı, Anıtpark, 15 Temmuz Şehitler Parkı, Şemse Alak Parkı, Şehitlik Kadın Toplum, Çölgözeli ve Afet Konutları’nda yer alan çocuk oyun grupları ile fitnees aletlerinin bulunduğu alanlarda alt temel oluşturma çalışmalarına başladı. Tüm parklarda alt temel oluşturma çalışmalarının paralel bir şekilde başladığı alanlara, herhangi bir sağlık problemi yaşamaması için beton zemin üzerine 18 mm EPDM ve 7 mm dökme kauçuk serilecek. Beton, döşemenin tamamlanmasıyla parklara daha önce sökümü yapılan çocuk oyun grupları ve fitnees aletleri yeniden yerleştirilmeye başlanacak.

Koşuyolu Parkı’na çocuklar için teleferik inşa ediliyor

Park yenileme çalışmasında çocuk oyun gruplarına, salıncak, kaykay, tahterevalli, zıp zıp ve spiral kaykaylar yerleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca Koşuyolu Parkı’na çocuklar için 3 metre yüksekliğinde emniyet şeridi dahil olmak üzere 14 metre mesafelik tek kişilik teleferik inşa edecek.

Çocuk oyun grubu dışında yenilenen spor alanlarına da fitnees aletleri yerleştirilecek. Anıtpark ve 15 Temmuz Şehitler Parkı içinde yer alan yürüyüş yollarının EPDM kauçuk sistemi yenilenecek.

Parklarda çocuk oyun grubu ve fitnees aletlerini yenileme çalışmaları 60 gün içinde tamamlanacak.

Okullara bank ve çöp kovaları yerleştiriliyor

Büyükşehir Belediyesi’nin, eğitime destek kapsamında okulların bahçelerine oturma bankı ve çöp kovaları yerleştirme çalışması devam ediyor. Çalışmalarda kent genelinde şuana kadar 67 ilk,orta ve lise düzeyinde okulların bahçelerine çöp kovaları ve okulların isimlerinin yazılı olduğu oturma bankları monte edildi. Kent genelinde 100 okulun bahçelerine oturma bankı ve çöp kovaları yerleştirilecek.

İhtiyaç dahilinde kentte bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının bahçelerine çöp kovaları ve oturma bankı yerleştirme işlemleri de devam ediyor. Ekipler,son olarak Batıkent Aile Sağlık Merkezi bahçesine çöp kovaları ve oturma bankları yerleştirdi, bahçe duvarını boyadı.

Dilek Akin

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.