Çocuk Yaz Kampı devam ediyor

Çocuk Yaz Kampı devam ediyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, tatil yapma imkanı bulunmayan çocuklara yönelik düzenlediği Çocuk Yaz Kampı, her hafta yenilenen gruplarla devam ediyor.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, imkanı olmayan ailelerin çocuklarına yönelik düzenlediği 12. Çocuk Yaz Kampı, Hazar Gölü’nün kıyısında bulunan Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Gezin Mahallesi’nde devam ediyor. 9-14 yaş arası kız ve erkek çocukların katıldığı kampta çocuklar, 6 gün boyunca hem tatil yapıyor hem de kişisel, fiziksel ve zihinsel gelişmelerine katkı sunacak atölyelerde zaman geçiriyor. İlk grubun ardından 90 kişilik ikinci grup da, Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle Çocuk Yaz Kampı’na getirildi.

Çocukların ihtiyaçlarını Büyükşehir karşılıyor

Büyükşehir Belediyesi, Çocuk Yaz Kampı uygulaması kapsamında dezavantajlı ve risk altında bulunan çocuklara birer hafta tatil yaptırıyor. Diş fırçası, macun, ayakkabı, şort, tişört, şapka, terlik, havlu gibi kullanılabilecek her malzemenin içinde bulunduğu çantayı, kamp girişinde çocuklara veren Büyükşehir Belediyesi, hastalıklara karşı da bir hemşire ve sağlık aracı ile 24 saat çocuklara hizmet veriyor. 14 eğitmen, çocuklara hem gözlemcilik yapıyor hem de eğitimler veriyorlar.

Atölyelerde eğitim veriliyor

Kampta kurulan konteynerlere yerleştirilen çocuklar, güne saat 07.30’da başlıyor. Kişisel temizliklerini yapan çocuklar, önce kahvaltı yapıyor sonra da mıntıka ve odalarını temizliyor. Bu uygulama ile çocukların tertipli ve düzenli olmaları sağlanıyor. Çocuklar saat 10.00’da kendileri için kurulan müzik,halk oyunları, akıl oyunları ve drama atölyelerine gruplar halinde giriyor. Atölye çalışmaları eğitmenler eşliğinde her gün bir saat 45 dakika sürüyor. Ayrıca eğitmenler tarafından çocuklara günde bir saat Milli Eğitim Bakanlığı onaylı okul çağındaki çocuklar için okuma kitapları okutuluyor.

Serbest zaman etkinlikleri

Çocuklar, boş zamanlarını da satranç, langırt, masa tenisi, masa hokeyi, voleybol, basketbol, futbol,  gibi oyunlarla keyifli vakit geçiriyor. Kampta çocuklar için dört öğünlük menüler hazırlanıyor ve çocuklar düzenli ve sağlıklı bir şekilde besleniyor. Kampta çocuklar, 14.00-16.00 saatleri arasında iki ayrı havuzda zamanlarını yüzerek geçiriyor. Kampta, voleybol, futbol, basketbol gibi birçok dalda turnuvalar düzenleniyor, dereceye giren takımlara çeşitli ödüller veriliyor.

Akşam yemeğinden sonra çocuklar, animasyon film gösterimlerini izliyor. Çocuklar, 6 günlük tatilin ardından yine otobüslerle Diyarbakır’a getirilerek ailelerine teslim ediliyor.

700 çocuk faydalanacak

Her hafta yenilenen gruplarla (90 kişilik) devam eden Çocuk Yaz Kampı, 8 hafta sürecek. 10 Eylül'de tamamlanacak kamptan, 700 çocuk faydalanacak.

 

 Ali Vuranel

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.