Çocuklar, 'Doğal Dondurma' Yaptı

Çocuklar, 'Doğal Dondurma' Yaptı
GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Gezegenevi ve Bilim Merkezi'nde 1245 çocuğun katılımıyla Planet Dondurma Atölyesi düzenlendi.

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Gezegenevi ve Bilim Merkezi'nde 1245 çocuğun katılımıyla Planet Dondurma Atölyesi düzenlendi. Atölyede, havanın yüzde 79'unu oluşturan azotla doğal dondurma yapıldı. Hem eğlenen hem de bilim dünyasının kapısını aralayan geleceğin bilim insanları, bilimsel bir çalışmaya katılmanın deneyimini yaşadı, tecrübe edindi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı hizmet veren Türkiye'nin halka açık ilk Gezegenevi ve Bilim Merkezi'nde, Bülbülzade Vakfı, Gaziantep Rehabilitasyon Özel Eğitim Merkezi ve Sığınmacılar ve Göçmenler Derneği'nden gelen öğrencilerle Planet Dondurma Atölyesi etkinliği düzenlendi. Planet Dondurma Atölyesi'nde, eksi 196 derecede dondurulan sıvı azota; süt, şeker, vanilya, krem şanti ve isteğe göre soslar ve bisküvi eklenerek, buzdolabı ya da dondurucu bir cihaz olmaksızın doğal dondurma yapıldı. Havanın yüzde 79'unu oluşturan azotla gerçekleştirilen dondurmam planet etkinliğinde, eğlenceli anlar yaşayan geleceğin bilim insanları dondurma yapmanın keyfini çıkardı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.