Çocuklarda enfeksiyona karşı aşı uyarısı

Çocuklarda enfeksiyona karşı aşı uyarısı
Diyarbakır Özel Bağlar Hastanesi'nde görevli çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. İbrahim Halil Buldağ, çocuk sağlığı ve hastalıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Dr. İbrahim Halil Buldağ, enfeksiyon hastalıklarında aşılamanın önemine değindi. Dr. Buldağ, "Enfeksiyon hastalıkları halen tüm dünyada en fazla görülen ölüm nedeni olmaya devam etmektedir. Tıbbın son 200 yıldır en önemli buluşları olarak belirtilen antiseptikler, antibiyotikler ve aşılar enfeksiyon hastalıklarıyla savaşta önemli rol oynamaktadır. Ancak giderek artan nüfus, değişen çevre, iklim ve zorlaşan yaşam koşulları her yaşta enfeksiyon hastalıklarına yol açan mikro- organizmaların güçlenmesine birden fazla antibiyotiğe karşı artan bir hızlı direnç geliştirmektedir. Bu da enfeksiyon hastalıkları ile savaşta antibiyotiklerin yerini sınırlayıp aşılamanın önemini arttırmaktadır. Bütün bunlar dikkate alındığında aşının Enfeksiyon hastalıkları ile savaşta en güvenli, en etkili, en ekonomik ve en iyi tıbbi yaklaşım olduğu önemini ve gerçeğini ortaya çıkartmaktadır" dedi.
Aşılamanın amacının sadece aşılanan kişiyi hastalıktan korumakla kalmayıp ve aynı zamanda o hastalığın toplumda kontrol altına alınmasına da yardımcı olduğunu dile getiren Dr. Buldağ, "Ülkemizde son yıllarda Hepatit B ve kızamık hastalıkları aşılama ile tamamıyla yok edilmese de oluşması ve yayılması büyük ölçüde engellenebilmiştir. Gebelikte yapılan tetanoz aşısına ilaveten doğumdan itibaren aşılamanın önemini de anlaşılır ve uygulanırsa geleceğimizin teminatı olan güzel çocuklarımızı basit hastalıktan kaybetmeyeceğiz" diye konuştu. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.