Çocuklardan video konferanslı  23 Nisan kutlaması

Çocuklardan video konferanslı  23 Nisan kutlaması
Bağlar Belediyesi’ne bağlı eğitim destek evleri ve çocuk merkezlerinde eğitim gören çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik  Ve Çocuk Bayramı’nı video konferans yönetimi ile kutladı.

Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında evlerinde kalan çocuklar, günün anlam ve önemini belirten şiir ve sözlerle duygularını dile getirdi.

Bağlar Belediyesi bünyesindeki eğitim destek evleri ve çocuk merkezlerinde faaliyet gösteren çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı alışılmışın dışında bir yöntem ile kutladı.

Yaşları 5 ile 10 arasında değişen kız ve erkek çocuklar Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19 önlemleri nedeniyle evlerinde kalmak zorunda kalınca bayram coşkularını video konferans yöntemi ile dile getirerek renkli görüntüler oluşturdu.

Günün anlam ve önemini belirten şiirler ve sözlerle videolar hazırlayan çocuklar neşeli ve coşkulu şekilde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

cocuk-001.jpg

Beyoğlu çocukları tebrik etti

Anlamlı davranışlarından dolayı çocukları tebrik eden Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, salgın riski nedeniyle dışarı çıkamayan çocukların buna rağmen video konferans yöntemi ile kendi bayramlarını kutlayarak örnek bir davranışa imza attığını söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nın cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına hediye edildiğini belirterek bu anlamlı gün nedeniyle çocukların bayramını kutladı.

Yangında evleri  harabeye dönen aileye Beyoğlu sahip çıktı

Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, geçtiğimiz günlerde elektrik kontağından çıkan yangınla harabeye dönen evde yaşayan  Çiçek ailesine yardım eli uzatarak Ramazan öncesinde 5 kişilik ailenin yüzünü güldürdü. Belediye ekiplerinin gıda ve temel ihtiyaç maddelerinden oluşan paketleri evlerinde ziyaret ederek ulaştırdığı ihtiyaç sahibi aile duygu dolu anlar yaşayarak Beyoğlu’na teşekkür etti.

Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, zor durumda kalan bir ailenin yüzünü güldürdü.

Bağlar merkez Mevlana Halit Mahallesi’nde yaşayan 5 kişilik Çiçek ailesin evleri  geçen hafta elektrik kontağından çıktığı ifade edilen yangın nedeniyle hasar gördü.

Eşinin  Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınından önce inşaatlarda demirci ustası olarak çalıştığını ancak salgından sonra işsiz kaldığını belirten  Seniha Çiçek,yaşadıkları zor durumu dile getirerek destek  istedi. Zor durumda kalan  Çiçek ailesinin sesini Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu duydu. 

Beyoğlu’nun talimatıyla yardımlar aileye ulaştırıldı

beyoglu.jpg

Beyoğlu, ailenin ihtiyaçlarını karşılanması için belediye ekiplerine talimat verdi. Gıda ve temel ihtiyaç ürünlerinden oluşan ihtiyaç listesini hazırlayarak alışverişi yapan ekipler, hazırladıkları paketleri Çiçek ailesini ziyaret ederek teslim etti. Beyoğlu tarafından temin edilen paketleri teslim alan aile duygu dolu anlar yaşadı. Çiçek ailesi, Ramazan öncesinde kendilerine  uzatılan yardım elinden dolayı Beyoğlu’na teşekkür etti.

Aileye  geçmiş olsun dileklerini ileten Beyoğlu da ailenin yaşadığı duruma çok üzüldüklerini belirterek,”İmkanlar dahilinde bir ailemizin daha yüzünü güldürdüğümüz için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.