VİDEO - ‘ÇOK DİLLİ, ÇOK KÜLTÜRLÜ’ kitap fuarına ilk gün ilgisi; 45 bin kişi ziyaret etti

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Eylül Fuarcılık işbirliği ile düzenlenen ‘Mezopotamya Kitap Fuarı ilk günden büyük ilgi gördü. 24 Aralık tarihine kadar devam edecek fuarın ilk gününe yazar Murathan Mungan damga vurdu.

Naci Sapan

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da Dört yıl aradan sonra düzenlenen kitap fuarı, ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı. Ayırım gözetilmeksizin herkesimden yayın evinin davet edildiği Mezopotamya kitap fuarında, yine aynı şekilde farklı görüşlere sahip yazarlar için imza ve söyleşi günleri düzenlendi. 4 yıl gibi uzun bir zaman düzenlenmediği için büyük ilgi gören fuar için ‘Çok dilli, çok kültürlü’ tanımını kullanan fuar tertip komitesi, daha ilk günden karşılaştıkları ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirttiler. Komite, ilk gün olmasına ve saat 15.00’te açılış yapılmasına rağmen, kapanış saati olan 20.00’ye kadar fuarı 45 bin kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

mungan-1.jpeg

Mungan, bin 500 kitap imzaladı

Fuara onur konuğu olarak davet edilen yazar Murathan Mungan, ilk gün büyük ilgi gören yazar oldu. Mungan’ın, söyleşi ve imza için kendisine ayrılan salonda izdiham oluştu. 4 saat boyunca kitaplarını imzalayan ve okurlarıyla sohbet eden Murathan Mungan’ın okurlarının büyük bölümü bölge illerinden gelenler oldu. Mungan, 4 saatte toplam bin 500 kitap imzaladı. 9 gün sürecek olan fuarda 350 yazar kitaplarını imzalayacak. Fuara 700 bin kişinin katılımı öngörülüyor. Fuara eski bakanlarda Bülent Arınç, Diyarbakır eski Milletvekili M.İhsan Arslan da katıldı.

Her kesimden katılım oldu

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Mezopotamya’sıyla bölge çapında bir etkinlik hedeflediklerini, fuarın sadece kitapla sınırlı olmadığını, kültür şöleni gibi algılanması gerektiğini ifade etti. Kaya, 2019 yılındaki fuarda 175 bin ziyaretçi ağırladıklarını, bu fuarda ise 700 bin ziyaretçinin hedeflendiğini söyledi.

Fuarın açılışından sonra Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ve DTSO Meclis Başkanı Nevin İl, stantları gezerek gözlem yaptı, yayın evi sorumluları ile görüştü. Fuarın ilk gününde ilginin yoğun olmasından memnun olduklarını söyleyen DTSO Başkanı Mehmet Kaya, “Çeşitli nedenlerden 4 yıl ara vermiştik, gördük ki kitap fuarı için büyük beklenti varmış. Yayın evi ve yazar görüşü açısından bir ayırım olmadığı için her kesimden insanları fuar alanında görmek mümkün. Zaten bu nedenle de fuarı ‘Çok dilli, çok kültürlü fuar’ sloganı ile açtık. Rekor ziyaretçi bekliyoruz. Bölgeden çok sayıda insan geldi, gelmeye devam ediyor. Fuar sonunda ziyaretçi rakamının 700 bin civarında olmasını bekliyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.