Çok dilli, çok kültürlü kitap fuarının açılışı bugün

Çok dilli, çok kültürlü kitap fuarının açılışı bugün
Mezopotamya kitap fuarı 4 yıl aradan sonra bugün başlıyor.

Foto: Arşiv

TİGRİS HABER - Mezopotamya kitap fuarı 4 yıl aradan sonra bugün başlıyor. Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezinde başlayacak olan çok dilli, çok kültürlü kitap fuarı dokuz gün sürecek. 200’e yakın yayın evinin yer alacağı fuarda imza gününe katılacak olan yazarlar, aynı zamanda söyleşi, panel ve çeşitli etkinlerle okuyucularıyla da bir araya gelecek.

600 bin kişi bekleniyor

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Eylül Fuarcılığın ortaklaşa düzenlediği Mezopotamya Kitap Fuarı için bugün görkemli bir açılış gerçekleştirilecek. Dört yıl aradan sonra açılacak olan fuara büyük ilgi bekleniyor. 16-24 Aralık tarihlerini kapsayan 9 günlük fuar süresi içerisinde, fuar ve kongre merkezinde çok sayıda etkinlik düzenlenecek. 9 günlük kitap fuarına toplamda 600 bin ziyaretçinin katılımı bekleniyor.

mezopotamya-kitap-fuari-manset.jpgOnur konuğu Murathan Mungan

Fuarla ilgili bilgilendirme yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Faruk Korkmaz, şimdiye kadar 200 civarında yayınevinin katılım için başvuru yaptığını söyledi. Korkmaz, bölgenin 10 ilinden okuyucu katılımının beklendiğini ifade ederek, toplamda bekledikleri ziyaretçi sayısının ise 600 bin civarında olacağını aktardı. İstanbul merkezli yayınevlerinin okurlarıyla buluşmasına olanak sağladıklarını ifade eden Faruk Korkmaz, fuarda asıl amaçlananın ise, kürdi yazar ve yayınevlerinin ağırlıkta olmasıyla birlikte çok dilli, çok kültürlü bir duruma hitap etmesi olduğunu vurguladı. Fuarın onur konuğu ise yazar Murathan Mungan olacak.

Kaya: Rekor ziyaretçi bekliyoruz

DTSO Başkanı Mehmet Kaya, dört yıl aradan sonra düzenlenen fuarın aynı zamanda birleştirici, bütünleştirici bir etkinlik olacağını söyledi. Hem Diyarbakır’dan hem de bölge illerinden insanların kitap fuarı beklentisine cevap vermekten mutlu oldukları ifade Kaya, “Çevre illerden büyük katılım bekliyoruz. Ziyaretçi sayısında bir rekor olacak diye düşünüyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum