Çukurca'da renkli kitap dekorlarına yoğun ilgi

Çukurca'da renkli kitap dekorlarına yoğun ilgi
Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde belediye, öğrenci ve vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek için ilçe merkezine kitap şeklinde dekorlar...

Tigris Haber- Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde belediye, öğrenci ve vatandaşları kitap okumaya teşvik etmek için ilçe merkezine kitap şeklinde dekorlar kurdu. Dekor kitaplara, öğrenci ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Çukurca Belediyesi, kitap okumayı yaygınlaştırmak amacıyla ilçe merkezindeki Cumhuriyet Caddesi üzerine kitap şeklinde dekorlar kurdu. Öğrenci ve vatandaşlar, dekor kitapları ilgiyle inceledi, bazı kişiler "selfie" yaptı. Projeyle ilgili konuşan Çukurca Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca, il genelinde okur yazar oranının en yüksek olduğu ilçenin Çukurca olduğunu belirtti. Ayca, "Amacımız, Çukurca'da başta öğrencilerimiz olmak üzere, herkesi daha çok kitap okumaya yönlendirmektir. Bilgili toplum her zaman ülkeye daha çok fayda sağlamaktadır. Bugün Çukurca'da çalışan resmi kurumlardaki birçok personel Çukurcalıdır. Bu da ilçe halkının okumaya ne kadar önem verdiğinin en güzel örneğidir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.