Cumali Atilla: "Raylı sistem Projesinden vazgeçmedik"

Cumali Atilla: "Raylı sistem Projesinden vazgeçmedik"
Tigris Haber yazdığı ‘Raylı sistem projesi rafa mı kaldırıldı’ haberi üzerine Belediye Başkanvekili Cumali Atilla’dan açıklama geldi.
Özcan YILDIZ/Özel haber

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Cumali Atilla, hafif raylı sistem projesinden vazgeçmediklerini belirterek, “Bu projeden kesinlikle vazgeçmedik. Bunu seçimlere yakın bir zamanda yapacağız. Şimdi yaparsak insanlar tepki gösterir. Örneğin Ofis altgeçidinde yenileme çalışmalarımız oldu, orada bile insanlar tepki gösterdi. Hafif raylı sistem projesi ile ilgili doğru zamanı bekliyoruz” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili Cumali Atilla, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, gazetecilerin günün kutladı ve gündeme ilişkin konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Samimi bir ortamda gerçekleşen programda gazeteciler Belediye Başkanvekiline kent sorunlarıyla ilgili sorular yöneltti. Gazetecilerin en çok merak ettiği konu ise, bir süre önce gazetemizin ‘hafif raylı sistem projesi rafa mı kaldırıldı’ başlığı ile verdiği haber oldu.

Şimdi yaparsak tepki alırız

Hafif raylı sistem projesinden vazgeçmediklerini belirten Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, “Hafif raylı sistem projesinin bir zamanı var. Yakında bu konuyu açıklayacağız. Bunu açıklamadan insanlara soracağız, metro mu olsun, raylı sistem mi olsun?. Hafif raylı sistem projesini seçimlere yakın yapacağız. Şuan yaparsak vatandaştan tepki alırız. Çünkü geçtiğimiz günlerde Ofis altgeçidinde yaptığımız çalışmalara bile insanlar neden daha erken bitmedi şeklinde tepki gösterdi. Şimdi bu projeyle ilgili doğru zamanı bekliyoruz” dedi.

Dicle Vadisi 1.5 yılda tamamlanacak

Dicle Vadisi Projesine de değinen Atilla, “Şuan Dicle Nehri etrafında çalışmalarımız başladı. En az 200 metre nehir yatağı oluşturacağız. Amacımız 1.5 yılda Dicle Nehrini temizlemek. Bizim 1 yılda yaptıklarımızı DBP’li belediye 6 yılda yapmış. 17 yıl boyunca ideolojik bir belediyecilik yapılmış. Bizim için geciken hizmet hizmet değildir. Bazı insanlar hangi projeye el atıyorsak veya yapıyorsak ‘Bu projeler Kışanak ve Baydemir’in projeleridir’ şeklinde tepkide bulunuyor. İyide projeyi onlar başlattı diye biz bir şey yapmayacak mıyız?. Yine bazı çevreler ‘kayyum Belediyemizi borçlandırarak iş yaptı’ diyorlar. Bugüne kadar belediyeyi bir kuruş borçlandırarak bir iş yapmış değiliz. Ayrıca o belediye sizin değil, bizim yani halkın belediyesidir” şeklinde konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.