Cumhuriyetin 95’inci yılı Bölge illerinde coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin 95’inci yılı Bölge illerinde coşkuyla kutlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi bölge illerinde de coşkuyla kutlandı

Tigris Haber- Hakkari'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Hakkâri’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde çelenk sunma töreni düzenlendi.

hakkari-cumhuriyet-(1).jpg

Valilik önünde düzenlenen törene Vali Cüneyit Orhan Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Bülent Soykan, Belediye Başkanı Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alık, vali yardımcıları İdris Koç ve Mustafa Pala, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Yavuz Öztürk, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Hakkâri Baro Başkanı Av. Zeydin Kaya, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Vali Cüneyit Orhan Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Albay Bülent Soykan ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim'in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören sona erdi.

Cumhuriyet Bayramı Batman’da kutlandı

batman.jpg

Batman'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Turgut Özal Bulvarı'nda düzenlenen etkinliklere her yaştan vatandaş katıldı.

Urfa’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

urfa.jpg

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şanlıurfa'da düzenlenen törenle kutlandı. Valilik önündeki kutlamada halk oyunları gösterisi sunuldu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mardin’de kutlandı

mardin-001.jpg

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Mardin 21 Kasım Şehir Stadında tören düzenlendi. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, törende bir konuşma yaptı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Ömerli Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Taşçı, Atatürk'ün önderliğinde, tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlıkla yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandığını söyledi.

Bu zaferin cumhuriyet ile taçlandırılarak, tarihin en büyük dönüm noktalarından biri olduğunu dile getiren Taşçı, şöyle konuştu:

"Türk milleti, cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatımızın vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları cumhuriyete olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum."

Öğrencilerin şiirler okuduğu ve halk oyunları gösterisinin sunulduğu tören, resmi geçit ile sona erdi.

Törene, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Kamil Aksoy, İlçe Emniyet Amiri Erdal Tunçer, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaş katıldı.

Tunceli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

tunceli-(2)-001.jpg

Tunceli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan ve 2 jandarma personelinin hipotermi geçirip şehit olması nedeniyle hüzünlü olduklarını belirten Vali Tuncay Sonel, o dağlarda son bir terörist kalmayıncaya kadar teröristle mücadelenin devam edileceğine vurgu yaptı.

Tunceli’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel’in valilik makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayarak, Atatürk Stadyumu’nda Vali Sonel ile Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak'ın, katılımcıların bayramını kutlamasıyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin Vali Sonel konuşma yaptı.

Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehitleri rahmetle andıklarını belirten Vali Sonel, “Bu Cumhuriyet Bayramında biraz hüzünlüyüz. İki gün önce yine operasyonlar esnasında havanın ani soğuması, tipiye çevirmesi sonucu hipotermi geçiren iki vatan evladımızı hastaneye yetiştirilmesine, doktorlarımızın her türlü müdahalesine rağmen maalesef kaybettik. Onun hüznü ve burukluğu var içimizde. Ama şunu herkes bilsin ki Tunceli’den sesleniyorum. Başta sayın cumhurbaşkanımızın, içişleri bakanımızın,milli savunma bakanımızın ve milletimizin azmi, gayreti desteğiyle o dağlarda son bir terörist kalmayınca kadar teröristle mücadelemiz devam edecektir. Çünkü başta Tuncelimiz olmak üzere bu memleket huzuru hak ediyor. Bu çocuklarımız, bu vatandaşlarımız huzuru hak ediyor. Öyle kundaktaki bebeği babasız bırakanın yanına bırakmayız. O hainleri tek tek etkisiz hale getireceğiz” dedi.

Vali Sonel’in konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Kick boks, karate gösterilerinin de yer aldığı kutlama programında, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda derece giren öğrencilere ödüller verildi.

Kutlamalar resmigeçit töreni ile sona erdi.

Törene Vali Sonel ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Çolak'ın yanı sıra, diğer protokol üyeleri, cumhuriyetle yaşıtların yanı sıra şehit aileleri, gaziler, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Şırnak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreni

Şırnak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’nci yılı kutlamaları kapsamında tören düzenlendi.

sirnak.jpg

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’nci yılı kutlamaları Şırnak’ta başladı. Kutlama programı kapsamında Şırnak Valiliği bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, Şırnak 23' üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, Şırnak Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, polis ve askeri erkan ile vatandaşlar katıldı. Vali Mehmet Aktaş, Şırnak 23' üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal ve Belediye Başkanı Turan Bedirhanoğlu tarafından anıta çelenk konulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Kutlamalar yarın saat 10.00’da Şırnak Şehir stadında düzenlenecek çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Cumhuriyetin 95’inci yılı Siirt’te kutlandı

Siirt'in Kurtalan, Mardin'in Ömerli ile Elazığ'ın Sivrice ve Keban ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama programları düzenlendi. (AA / İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.